Dragova Luka dobila ambulantu

„Nećemo stati na ovome. Nastavićemo sa sličnim projektima za dobro svih građana Nikšića. Nakon Kličeva i Dragove Luke krenuće i radovi na ambulanti u Vidrovanu“, obećao je Grbović
932 pregleda 10 komentar(a)
Ambulanta Dragova luka, Foto: Svetlana Mandić
Ambulanta Dragova luka, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.09.2016. 17:34h

Stanovnici nikšićke Mjesne zajednice Dragova Luka, koja broji oko deset hiljada žitelja, dobili su ambulantu koju su otvorili ministar zdravlja Budimir Šegrt i predsjednik Opštine Veselin Grbović.

Pored njih otvaranju ambulante. koja se nalazi u sklopu prostora gdje su smještene kancelarije pomenute MZ i vrtić „Bajka“, prisustvovali su i direktorica Direktorata za ekonomiku u zdravstvu Ministarstva zdravlja Mirjana Pešalj, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Adis Balota, kao i predstavnici firme „Bemax“ koja je donirala radove na rekonstrukciji prostorija.

„Nećemo stati na ovome. Nastavićemo sa sličnim projektima za dobro svih građana Nikšića. Nakon Kličeva i Dragove Luke krenuće i radovi na ambulanti u Vidrovanu“, obećao je Grbović.

Prema riječima ministra Šegrta iako otvaranje ambulante izgleda kao mali korak i pomak u ulaganju, to neuporedivo više doprinosi kvalitetu življenja stanovništava u Crnoj Gori.

„Nastavićemo sa održavanjem kvaliteta i adekvatnih uslova za rad ljekara koji će raditi u ambulantama, a svakako i uslova za ljude koji će koristiti zdrastvenu zaštitu“, kazao je Šegrt i najavio neke od projekata koji će u brzom roku biti realizovani.

„Vremena nema mnogo, jer građani Crne Gore s pravom zahtijevaju kvalitetnu, efikasnu i dostupnu zdrastvenu zaštitu“, kazao je Šegrt.

Direktor nikšićkog Doma zdravlja dr Veselin Bulatović kazao je da će adaptacijom i opremanjem pomenutih prostorija biti poboljšani dostupnost i kvalitet zdrastvene usluge za stanovnike Dragove Luke.

„Otvaranjem ambulanti u prigradskim mjesnim zajednicama nastojimo da primarnu zdrastvenu zaštitu što više približimo pacijentima. Ima izuzetno pozitivno iskustvo sa otvaranjem prve ovakve ambulante u MZ Kličevo, koja je otvorena prije tri godine i gdje imamo preko 1.300 registrovanih osiguranika, a svakodnevno se pregleda šesdesetak pacijenata“, kazao je Bulatović.

Uskoro će u Kličevu, prema njegovim riječima, početi sa radom i apoteka koja se nalazi u neposrednoj blizini ambulante.

„Nadam se da će Montefarm nastaviti sa tom praksom i da će otvoriti apoteke i u mjesnim zajednicama Dragova Luka i Vidrovan. Imamo zahtjeve i iz MZ Humci i Straševina da i tamo otvorimo ambulante“, kazao je Bulatović i obećao da će slijediti strategiju Ministrastva zdravlja koja podrazumijeva približavanje primarne zdravstvene zaštite pacijentima, sa nadom da će i u pomenutim mjesnim zajednicama uskoro biti otvorene ambulante.

Bonus video: