Vrtići naplaćuju punu cijenu i samohranim roditeljima: Ne obračunavaju popust od 50%

Iz Udruženja Roditelji kažu da im je rečeno da je Ministarstvo prosvjete juče poslalo obavještenje vrtićima o nižim cijenama...
1 komentar(a)
Vrtići, Foto: Luka Zeković
Vrtići, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.09.2016. 14:52h

Roditelji djece iz jednohraniteljskih porodica platili su punu cijenu ishrane i boravka djece u vrtićima za septembar, iako je zakon koji predviđa niže cijene za tu kategoriju korisnika počeo da se primjenjuje još 8. jula.

Iz NVO Roditelji su saopštili da uprave vrtića nisu obaviještene o primjeni niže cijene, te da su juče iz Ministarstva prosvjete dobili obavještenje da su predškolskim ustanovama poslali cirkularno obavještenje o nižim cijenama.

"Udruženje Roditelji obraćalo se Ministarstvu prosvjete od početka avgusta da provjeri kada će roditelji moći da ostvaruju pravo na nižu cijenu vrtića, jer to nijesu uspijevali čak ni u prvoj sedmici nove školske godine, već su plaćali pune iznose s obzirom na to da u javnim predškolskim ustanovama nisu znali za novu odredbu", navode iz Udruženja Roditelji.

Izmijenama Zakona o predškolskom obrazovanju i vaspitanju predviđeno je da troškovi boravka i ishrane djece iz jednoroditeljskih porodica u javnim predškolskim ustanovama budu smanjeni za 50 odsto.

Udruženje Roditelji je amandmanom predložilo smanjenje cijene za djecu samohranih roditelja kako bi se pomoglo jednoroditeljskim porodicama u Crnoj Gori koje su u većini slučajeva u nezavidnom položaju.

Bonus video: