Petrovac: Grobnica iskopana nasred puta

“Ovo je nečuveno da se grob gradi na stazi. Nama je praktično nemoguće prići gobovima naših predaka”
126 pregleda 5 komentar(a)
Petrovac groblje, Foto: Privatna arhiva
Petrovac groblje, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.09.2016. 17:11h

Komunalna policija zabranila je juče nelegalnu gradnju grobnice na prebukiranom groblju u Petrovcu i naložila da se iskop zatrpa i sve vrati u pređašnje stanje.

Komunalne inspektore pozvali su revoltirani mještani, kada su juče, prilikom obilaska grobova najbližih, zatekli iskopanu raku nasred jedine staze koja prolazi kroz groblje.

Na groblju više nema mjesta, pa je svojevrsno otimanje starih grobnica i preprodaja postala unosan biznis, o kome bruji grad, ali niko zvanično ne želi da priča.

“Ovo je nečuveno da se grob gradi na stazi. Nama je praktično nemoguće prići gobovima naših predaka”, kazao je jedan od mještana koji je juče pozvao “Vijesti”.

U Komunalnoj policiji tvrde da su odmah izašli na lice mjesta.

“Radovi su zabranjeni, jer za to nije bilo odobrenja, te je naloženo da se u najkraćem roku sve vrati u pređašnje stanje“, rečeno je “Vijestima”.

Prije dvije godine “Vijesti” su pisale da je grobnica staromještanske porodice ispražnjena i prodata.

“Kupovina takozvanog 'posljednjeg apartmana' predstavlja najveći problem u Petrovcu. To je sada gorući problem. U takvim situacijama se pojavljuju likovi koji se snalaze. Kao što postoji trgovina zemljom, trgovina kućom, postoji i trgovina grobnim mjestima u Petrovcu“, ispričao je tada jedan od mještana.

Planovima je predviđeno da se groblje proširi.

Bonus video: