Novi smjerovi za bolju budućnost

Bošković je na svečanosti povodom početka nove školske godine u Gimnaziji, kazao da uvođenje dvojezičnog odjeljenja predstavlja radikalan zaokret u obrazovnom sistemu koji će učenike učiniti spremnijim za tržište rada
0 komentar(a)
Đaci prvaci, Foto: Luka Zeković
Đaci prvaci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.09.2016. 07:10h

Ministar prosvjete Predrag Bošković je juče ocijenio da su u podgoričkoj Gimnaziji „Slobodan Škerović“, smjerovi ukidani „iz nekih razloga“, ali da su slušajući glas roditelja, u Ministarstvu prosvjete shvatili da toj obrazovnoj ustanovi nedostaju specijalistička znanja.

Bošković je na svečanosti povodom početka nove školske godine u Gimnaziji, kazao da uvođenje dvojezičnog odjeljenja predstavlja radikalan zaokret u obrazovnom sistemu koji će učenike učiniti spremnijim za tržište rada.

“Početak dvojezične gimnazije je potpuno novi i radikalan zaokret u obrazovnom sistemu Crne Gore. Možda jeste prvi koji u ovoj fazi razvoja obrazovnog sistema iskušavate, ali sam siguran da će vam to omogućiti da kasnije lakše prolazite kroz život”, poručio je Bošković.

On je istakao da će istrajati u tome da strani jezici budu dio svakodnevne obrazovne kulture.

U toj ustanovi ove školske godine uvedena su odeljenja uže orijentacije - matematičko, filološko, dvojezično i odeljenje sportske gimnazije.

Direktorica Gimnazije Zoja Bojanić-Lalović je ocijenila da za one koji su izabrali te programe, kao i za one koji će raditi sa njima, slijedi godina izazova.

“Mi u školi ćemo učiniti sve kako bismo vam, dragi učenici, pružili podršku i pomoć u savladavanju svih prepreka koje vam se nađu na putu”, poručila je Bojanić-Lalović.

Bošković je na svečanosti u OŠ ,,Pavle Rovinski” na Starom aerodromu, naveo da vjeruje da će zajedničkim naporima uspjeti da kreiraju sistem obrazovanja koji će stvoriti kvalitetne ljude.

Prvacima dodijeljeni udžbenici

Prvacima su juče dodijeljeni besplatni kompleti udžbenika koje je obezbijedio Glavni grad.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Boris Mugoša, je na svečanosti u OŠ „Vladimir Nazor" u Maslinama kazao da su za ovu školsku godinu, za razliku od prethodne, uspjeli da obezbijede i udžbenik iz engleskog jezika.

„Nadam se da smo na ovaj način uputili lijepu čestitku i olakšali barem dio priprema za školovanje vaše djece“, kazao je Mugoša.

Bonus video: