Bader skuplja novac za ljetovanje djece

Sav prihod namijenjen nevladinom udruženju Humanitarna familija
5 komentar(a)
humanitarna akcija, Foto: Radomir Petrić
humanitarna akcija, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.08.2016. 19:28h

Poznati turistički radnik i građanski aktivista sa Utjehe Mišael Bader petu godinu zaredom sprovodi akciju „Humanitarna taksa“.

On kaže da svaki gost koji boravi u njegovim apartmanima odvaja po euro za humanizam.

Ističe da je sav prihod namijenjen nevladinom udruženju Humanitarna familija, čiji je aktivista i Bader.

Udruženje na Velikom Pijesku dva puta godišnje besplatno prihvata djecu sa posebnim potrebama iz cijelog regiona i njihove pratioce.

“Odlučio sam 2012. da plemenitu misiju Humanitarne familije podržim Humanitarnom taksom. Svaki gost u mojim apartmanima odvaja jedan euro po noći, kao taksu za podršku Humanitarnoj familiji, a dodatno smo postavili kasice za donaciju u svakom apartmanu, tako da gosti mogu i sami da doniraju. Tako smo ovog ljeta prikupili 1.200 eura i taj novac biće iskorišćen isključivo za nabavku hrane za septembarske goste Humanitarne familije”, kazao je “Vijestima” Bader, njemački državljanin.

On je podsjetio da je prošle godine Humanitarna familija dobila donaciju njemačke ambasadorke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker u vidu kuhinjske opreme u vrijednost od skoro 5.000 eura.

“To nam zaista dosta pomaže u kuhinji u pripremi obroka, no, svaka donacija koja nam može pomoći da prehranimo te ljudi je takođe dobrodošla. Od 31. avgusta do 10. septembra Humanitarna familija će ugostiti skoro 180 osoba sa posebnim potrebama, i pozivamo sve zainteresovane građane da nas posjete i vide o čemu se radi, ili da pogledaj naš sajt”.

Bonus video: