Uspješna akcija, prikupljene donacije za oko 350 djece

Akciju je organizovalo udruženje Roditelji, u saradnji sa tržnim centrom Delta City, Crvenim krstom i Volonterskim klubom Gimnazije “Slobodan Škerović”.
0 komentar(a)
školski pribor, Foto: Shutterstock
školski pribor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.08.2016. 10:59h

Udruženje roditelji je za oko 350 djece prikupilo donacije u garderobi, obući, školskom priboru i udžbenicima u humanitarnoj akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više, koja je trajala od 1. do 27. avgusta.

Iz Udruženje je saopšteno da je završnog dana akcije, održanom u tržnom centru Deta City, pripremljen i uručen školski pribor za 299 djece, dok su garderobu i obuću, preuzimali prethodnih dana.

Akciju je organizovalo udruženje Roditelji, u saradnji sa tržnim centrom Delta City, Crvenim krstom i Volonterskim klubom Gimnazije “Slobodan Škerović”.

Navodi se da su volonteri posljednjih sedam dana akcije obavještavali građane o akciji ispred Aroma marketa u Delta City-ju gdje su imali priliku da ostave donacije u posebnim donatorskim korpama.

Na evidenciji Grupe za socijalnu podršku udruženja Roditelji je ukupno 300 djece školskog uzrasta iz nekoliko opština Crne Gore, ali se u toku akcije prijavio još jedan broj porodica kojima je pomoć obezbijeđena.

Iz Udruženje su kazali da si za dio najugroženijih porodica opredijeljeni novi kompleti udžbenikau.

“Iz godine u godinu ova akcija raste i rezultati su sve bolji, a ovogodišnji pokazuju da je najuspješnija od svih koje su organizovane od početka 2012. godine. Ove godine smo prvi put uspjeli da svaka porodica na spisku dobije školski pribor i u to u dovoljnoj količini”, kazala je koordinatorka Grupe za socijalnu podršku, Biljana Popović.

Više desetina građana obezbijedilo je novu i korištenu i očuvanu odjeću i obuću, školske torbe, pernice, komplete udžbenika.

Novčano i kupovinom neopohodnog pomogli su NLB banka, IDEA Crna Gora, Zapad banka, Auto Krešo, HR Partners, Farmegra, Tagor, Donator DOO, Ogma, Obodsko slovo, knjižara Miral, Broker INS sport, Montenomaks, Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Artgrafika I Biobella. Novčane donacije iznosile su 1.720 EUR.

"Udruženje Roditelji već šesti put organizuje ovu humanitarnu akciju, a tokom prethodnih pet akcija građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija", navode iz Udruženje.

Kako su kazali grupa za socijalnu podršku udruženja Roditelji cijele godine, na različite načine pomaže porodicama.

"Od ove godine se za njihovu djecu u Razvojnom centru u Podgorici organizuje I podrška u učenju, a imaju mogućnost i besplatnog iznajmljivanja igračaka i učestvovanja u različitim edukativno-kreativnim radionicama", rekli su iz Udruženja.

Bonus video: