Djeca iz poplavljenih područja Srbije borave u Sutomoru

Djeca su, kako se navodi, imala priliku da nauče više o Crvenom krstu, prvoj pomoći, a uživali su i na brojnim muzičkim, likovnim i drugim radionicama
121 pregleda 2 komentar(a)
Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 26.08.2016. 12:42h

U odmaralištu Crvenog krsta Crne Gore (CKCG), Domu solidarnosti u Sutomoru, od 18. do 27. avgusta boravi treća grupa djece iz gradova Srbije koji su poplavljeni 2014. godine, saopšteno je iz te organizacije.

Djecu je danas posjetila generalna sekretarka CKCG, Jelena Dubak, koja je kazala da joj je drago što je ta organizacije i ove godine bio njihov domaćin i mogla bar dijelom da doprinese oporavku od katastrofalnih poplava.

„Dubak je izrazila nadu da će ova djeca i u budućem periodu biti gosti Doma solidarnosti, ali kao volonteri Crvenog krsta“, kaže se u saopštenju.

Poruku je mališanima, u nemogućnosti da ih posjeti i lično im se obrati, poslala i generalna sekretarka CK Srbije, Vesna Milenović, koja je kazala da joj je žao što su i tako mladi već imali priliku da se suoče sa prirodnom katastrofom.

Ona je podsjetila je da je to ljetovanje nastavak kontinuiteta podrške CK Srbije stanovništvu ugroženom poplavama.

„A djeca su uvijek bila i biće najbitnija ciljna grupa naše organizacije“, poručila je Milenović.

CK Srbije, u saradnji sa CKCG, drugu godinu zaredom organizuje oporavak djece iz poplavljenih područja Srbije.

Ove godine je, u okviru tri smjene, u Sutomoru boravilo ukupno 261 dijete osnovnoškolskog uzrasta

„Njihov boravak su učinili ljepšim nastavnici, ukupno njih 25, kao i 16 volontera Crvenog krsta, koji su im svakodnevno organizovali brojne aktivnosti“, kaže se u saopštenju.

Djeca su, kako se navodi, imala priliku da nauče više o Crvenom krstu, prvoj pomoći, a uživali su i na brojnim muzičkim, likovnim i drugim radionicama.

„Večeri su bile rezervisane za različita tematska druženja. Djeca su imala priliku i da nauče da plivaju, kao i da se okušaju u više sportova“, dodaje se u saopštenju.

CKCG je ove godine bio domaćin djeci iz Lazarevca, Trstenika, Obrenovca, Sremske Mitrovice, Valjeva, Rume, Šida, Pećinca, Ljiga, Lajkovca, Paraćina i Smederevske Palanke.

Bonus video: