Rožaje: Udžbenici i školski pribor za prvake koji žive u stanju socijalne potrebe

U akciji je podijeljeno 30 kompleta udžbenika od čega 26 na ruralnom i četiri na gradskom području, i 120 školskih pribora
69 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2016. 12:04h

Omladina Socijaldemokrata Rožaje podijelila je udžbenike i školski pribor đacima prvacima koji žive u stanju socijalne potrebe.

"Za razliku od nekih drugih opština, koje su obezbijedile besplatne udžbenike za mališane koji kreću u prvi razred, u našoj opštini to nije bio slučaj. Ovom akcijom željeli smo da na određeni način pomognemo djeci koja žive u teškoj materijalnoj situaciji, a čiji roditelji nijesu u mogućnosti da im obezbijede udžbenike i pribor kako bi nesmetano mogli da prate i učestvuju u nastavi", saopstili su iz Medija tima SD.

Mladi SD smatraju da svi imamo društvenu obavezu da damo svoj doprinos, pokažemo solidarnost i obezbijedimo djeci bolje uslove za obrazovanje i napredovanje.

"Ovakve aktivnosti treba da postanu praksa, jer je na svima nama određena odgovornost u pogledu stvaranja jednakih mogućnosti za obrazovanje, pogotovo kada je riječ o djeci. Stoga, namjeravamo da i u narednom perodu iniciramo ovakve i slične aktivnosti, jer je to u interesu ne samo onih kojima direktno pomažemo, već i cjelokupne zajednice", kazali su iz SD.

U akciji je podijeljeno 30 kompleta udžbenika od čega 26 na ruralnom i četiri na gradskom području, i 120 školskih pribora.

"Novac su izdvojili Predsjedništvo i GO stranke, kao i omladinci", rekao je Ferid Kujević, jedan od inicijatora akcije.

Galerija

Bonus video: