Grad spreman da izađe u susret željama djece

Vuković je u razgovoru sa djecom istakao društveni značaj aktivnosti Dječjeg parlamenta
57 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PG Biro
Sa sastanka, Foto: PG Biro
Ažurirano: 14.12.2018. 18:01h

Glavni grad je spreman da izađe u susret željama djece, poručio je gradonačelnik Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima Lokalnog dječjeg parlamenta Podgorice.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, Vuković je u razgovoru sa djecom istakao društveni značaj aktivnosti Dječjeg parlamenta, i izrazio zadovoljstvo što je u prilici da bude domaćin “najljepšem parlamentu u Crnoj Gori”.

On je kazao da će Glavni grad spremno dočekati sve njihove inicijative i ideje.

„Ako postoji nešto u gradu što vam se ne sviđa, ako kao pripadnici mlađe populacije želite da mijenjate stvari, i ako mislite da možemo da vam pomognemo u vezi sa tim – tu smo, nemojte da se ustručavate. Možete slobodno uvijek da dođete kod nas“, poručio je Vuković.

Djeca su predstavila istorijat svog Parlamenta od njegovog osnivanja prije deset godina, posebno se ističući brojne aktivnosti koje su imali tokom ove godine.

Parlamentarci su, kako se navodi u saopštenju, pozvali gradonačelnika da zajedno rade i donose promjene u korist djece.

„Ne želimo da budemo ukras, želimo da zajedno rješavamo probleme“, poručili su oni.

Parlamentarci su za sledeću nedjelju najavili aktivnost ozelenjavanja novog vrtića u Staroj varoši, što je gradonačelnik pohvalio, ističući da je svako novo drvo velika stvar za grad.

U pratnji djece bile su direktorica Centra za prava djeteta Crne Gore Rajka Perović i programska menadžerka Jelena Glušćević.

Perović je predstavila brojne aktivnosti koje je ta NVO realizovala tokom 18 godina postojanja i zahvalila Glavnom gradu na obezbjeđivanju prostora za rad i konstantnoj pomoći prilikom realizacije mnogobrojnih projekata.

„Od projekata koji se realizuju u saradnji sa Glavnim gradom, ona je posebno istakla podršku djeci iz hraniteljskih porodica, stanovanje uz podršku za djecu odraslu u domu “Mladost” u Bijeloj, kao i najnoviji servis pomoći socijalno ugroženoj, djeci iz disfunkcionalnih porodica i djeci koja imaju problema u učenju i ponašanju“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Vuković na kraju susreta obećao parlamentarcima da će ih posjetiti već početkom naredne godine.

Bonus video: