Trošanov Do: Medvjed zaklao osmoro jagnjadi

“Kada smo trebali spratiti stado, primijetio sam da fali osam jagnjadi, a da su četiri naklana. Tek tada sam shvatio da su djeca govorila istinu. Nadam se da će doći neko iz Ministarstva poljoprivrede i obići nas, jer se evo niko nije udostojio da pita da li su svi u porodici na broju, a kamoli da mi nadoknade štetu”
19 komentar(a)
medvjed, Foto: Twitter
medvjed, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.08.2016. 06:38h

Stočar Duško Knežević tvrdi da mu je medvjed zaklao osmoro i povrijedio još četvoro jagnjadi na krnovskom katunu Trošanov do.

Prije samo desetak dana, udar groma je usmrtio 21 ovcu Kneževiću, koji izdiže na katun udaljen tridesetak kilometara od Nikšića.

On je ispričao da su njegova djeca čuvala ovce u šumi nedaleko od kolibe i da ga je najstarija kćerka pozvala telefonom i kazala da su vidjeli medvjeda.

Kaže da je u prvi mah pomislio da je djeci dosadilo da čuvaju ovce i da traže razlog da se vrate kući.

“Kada smo trebali spratiti stado, primijetio sam da fali osam jagnjadi, a da su četiri naklana. Tek tada sam shvatio da su djeca govorila istinu. Nadam se da će doći neko iz Ministarstva poljoprivrede i obići nas, jer se evo niko nije udostojio da pita da li su svi u porodici na broju, a kamoli da mi nadoknade štetu”, kazao je Knežević.

On tvrdi da osmočlana porodica živi isključivo od stočarstva i da drugog prihoda nemaju.

Kneževići su, prije nego što su ih zadesile pomenute nevolje, imali stado od 120 ovaca, isto toliko jagnjadi i 15 goveda.

Bonus video: