Herceg Novi: Još se ne zna gdje će nastavu pohađati učenici OŠ ,,Milan Vuković"

Rada Matović Stojković, koordinatorka grupe, je nakon sastanka kazala da bi bi lokalna uprava do petka trebalo da sazna kakav je nalaz vještaka, i da li oštećenja objekta OŠ „ Milan Vuković“ iziskuju manje sanacije ili u njemu nije bezbjedno raditi
84 pregleda 3 komentar(a)
škola MIlan Vuković, Foto: Slavica Kosić
škola MIlan Vuković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.08.2016. 14:01h

Predstavnici FB Grupe roditelji đaka OŠ „ Milan Vuković“ protive se predlogu da djeca iz te škole narednu školsku godinu pohađaju u objektima tri osnovne škole na području Opštine.

Roditelji su se danas sastali sa predsjednicom Opštine Natašom Aćimović i predsjednikom SO Andrijom Radmanom, kako bi razmijenili informacije vezane za problem đaka škole. Iako za desetak dana u Crnoj Gori počinje nova školska godina, đaci još ne znaju gdje će pohađati nastavu.

Podsjećamo da je Ministarstvo prosvjete, zbog klizanja terena zatvorilo i OŠ „ Milan Vuković“ konstatujući da boravak i rad u toj obrazovnoj ustanovi više nije siguran.

Skupština opštine je, kako bi pomogla u rješavanju problema, bila donijale odluku da učenici OŠ „ Milan Vuković“ do petog razreda pohađaju adaptirane prostore Omladinskog centra u Starom gradu, a učenici od petog do devetog razreda adaptirane prostore bivše upravne zgrade Prvoborca u Meljinama, za šta je iz budžeta opredijeljeno 300.000 eura.

Ministarstvo prosvjete, se saglasilo kada je riječ o Omladinskom centru, a zgradu Prvoborca proglasilo neuslovnom, predloživši da đaci nastavu pohađaju u drugim školama u popodnevnoj smjeni, uz obrazloženje da će im prevoz biti besplatan. Primjera radi, škola u Bijeloj u kojoj bi dio šaka škole Milan Vuković prohađao nastavu, od Herceg Novog je udaljena 20-tak kilometara.

Rada Matović Stojković, koordinatorka grupe, je nakon sastanka kazala da bi bi lokalna uprava do petka trebalo da sazna kakav je nalaz vještaka, i da li oštećenja objekta OŠ „ Milan Vuković“ iziskuju manje sanacije ili u njemu nije bezbjedno raditi.

Ukoliko nalaz sudskog vještaka bude negativan, onda će djeca od prvog do petog razreda pohađati nastavu u Omladinskom centru, za koje je Ministarstvo prosvjete dalo odobrenje. Za učenike od petog do devetog razreda se razmatra mogućnst adapatacije prostora Dječijeg odjela Instituta „ dr Simo Milošević“ u Igalu. U ovom slučaju školska godina za đake bi trebalo da počne sredinom septembra, kazala je Matović Stojković.

Bonus video: