Smjena ili ostavka zbog svađe sa šefom podgoričke policije?

Pomoćnik za kriminalitet šefa podgoričke policije Dejan Radusinović, podnio ostavku na tu funkciju
19808 pregleda 11 komentar(a)
Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.12.2018. 08:45h

Pomoćnik za kriminalitet šefa podgoričke policije Dejan Radusinović od juče nije na toj funkciji.

Iz Uprave policije juče nije bilo moguće dobiti zvanično objašnjenje, a iz te institucije nezvanično su ispričali dvije verzije.

Prema jednoj, Radusinović je funkciju napustio zbog neslaganja sa načelnikom Centra bezbjednosti Podgorica Milovanom Pavićevićem, a prema drugoj smijenjen je zbog loših rezultata rada.

Jedan od izvora “Vijesti” tvrdi da Radusinović i Pavićević nijesu mogli da uspostave dobru saradnju, od kada je novi direktor policije odlučio da svom savjetniku Pavićeviću povjeri podgoričku policiju.

Iz Uprave policije nijesu zvanično saopštili ko je postavljen na njegovo mjesto, objašnjavajući da je Radusinović možda samo na odmoru.

Radusinović juče nije odgovarao na pozive i SMS poruke novinara “Vijesti”.

Radusinovića je za šefa kriminalističke policije CB Podgorica u decembru prošle godine postavio tadašnji direktor Uprave policije Slavko Stojanović, jer je, kako su tada saopštavali, prošao sve faze u bezbjednosnoj službi.

Dugo je radio u podgoričkom Centru bezbjednosti kao inspektor na krvnim deliktima, ali i u njihovoj Grupi za borbu protiv krijumčarenja droge.

Svojevremeno je radio i u Odjeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi kriminalističke policije, a nakon toga i u Odsjeku za borbu protiv droge UP.

Od 2009. do novembra prošle godine radio je u Bukureštu kao policijski oficir za vezu u SELEC-u.

Pavićević je za šefa podgoričke policije imenovan u septembru ove godine, do kada je bio savjetnik za bezbjednosti direktora UP Veselina Veljovića, koji ga je u kabinetu naslijedio od Stojanovića.

Poziciju savjetnika šefa policije dobio je jula 2017. nakon što je dotadašnji Stojanovićev savjetnik Milan Tomić imenovan za direktora zatvora.

Pavićević je 20. januara iste godine podnio ostavku na mjesto šefa najvažnijeg sektora u policiji, nakon bombaškog napada u kojem je u Podgorici stradao Đorđe Sekulović, a teško povrijeđena Jelena Korać.

Za vrijeme Pavićevićevog dvogodišnjeg šefovanja kriminalističkom policijom u Crnoj Gori dogodilo se desetak mafijaških likvidacija, koje nijesu rasvijetljene. U istom periodu primorje i glavni grad bili su poprište bombaških obračuna, pokušaja ubistava...

Tokom mandata “nosio” i sa optužbama kolega, koje je Specijalno državno tužilaštvo odbacilo nakon godinu i po.

Korać umjesto Stijovića, Tagani šef ulcinjske policije

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica, Milovan Pavićević, smijenio je i šefa Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, Radovana Stijovića.

Na njegovo mjesto postavljen je dugogodišnji inspektor te Stanice podgoričke policije, Srđan Korać.

Stijović je u avgustu 2015. godine imenovan na funkciju sa koje je juče smijenjen. Na toj poziciji tada je zamijenio Predraga Savovića.

Osim u podgoričkoj, juče su bile promjene i u ulcinjskoj policiji.

Novi načelnik tamošnjeg Odjeljenja bezbjednosti je Arben Tagani, koji je do sada bio angažovan u Sektoru granične policije.

Iz Uprave policije saopštili su da će dosadašnji načelnik OB Ulcinj Sead Đozović biti raspoređen na druge poslove i zadatke u okviru Uprave policije.

Bonus video: