Mićunović hoće da gradi u Rijeci Reževića

Kompleks od 6.500 kvadrata nadomak Svetog Stefana Brano Mićunović je početkom 2014. uknjižio na svoje ime
313 pregleda 14 komentar(a)
Rijeka Reževića, Foto: Vuk Lajović
Rijeka Reževića, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.08.2016. 19:12h

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović predao je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova, kojim traži od lokalne uprave da mu dostave šta može da gradi na svom zemljišnom kompleksu od 6.500 kvadrata na obali mora u Rijeci Reževića.

Urbanističko-tehnički uslovi predstavljaju prvi dokument u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Na osnovu planske dokumetacije, tim papirom Opština dostavlja vlasniku šta su urbanisti predvidjeli na određenoj lokaciji na snovu čega se izrađuje idejni i glavni projekat.

Kompleks od 6.500 kvadrata nadomak Svetog Stefana, početkom 2014. Mićunović je uknjižio na svoje ime, nakon što se sporazumno razveo od dugogodišnje supruge koja se do tada u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine vodila kao vlasnica.

Prelaskom zemljišnog kompleksa u njegovo vlasništvo, Mićunović je dobio u amanet i kredit od milion i po eura, na koliko je nekretnina bila založena kod Prve banke.

U avgustu 2014. Mićunović uzima novu kreditnu liniju od 1,85 miliona eura kod druge banke, briše se teret Prve banke sa parcele, a Mićunović se obavezuje da će novo zaduženje vratiti do septembra 2016.

Mićunović je zatvorio i taj milionski kredit krajem marta, od kada se briše hipoteka banke sa zemljišnog kompleksa, pa je sada imovina u Reževićima oslobođena bilo kakvih tereta.

Mićunović je u međuvremenu napravio par dobrih poslova, gdje je prodajom nekretnina i firmi odlično profitirao.

Početkom februrara 2014. godine, prodaje kompaniju koja je gazdovala gradskom marinom uz bedeme Staroga grada, da bi koji mjesec kasnije ruskim investitorima prodao i nedovršenu sedmospatnicu sa 2.000 kvadrata placa na lokalitetu Mirište, iznad samog Miločerskog parka.

Mićunović je prije pola godine predao Ministarstvu održivog razvoja zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju hotela na mjestu oronule zgrade Zeta filma, u blizini Staroga grada.

Planskim dokumentima na tom mjestu omogućena je gradnja devetospratnice.

Bonus video: