CKCG: Knjeginja od Lihtenštajna ugostila djecu iz Crne Gore

Navodi se da će grupu djece iz Crne Gore sjutra posjetiti i predsjednica lihtenštajnskog Crvenog krsta, princeza Sofija, supruga prestolonasljednika Alojza od Lihtenštajna
1 komentar(a)
CKCG Lihtenštajn, Foto: CKCG
CKCG Lihtenštajn, Foto: CKCG
Ažurirano: 16.08.2016. 14:51h

Knjeginja Marija od Lihtenštajna ugostila je danas u svom dvorcu djecu iz Crne Gore, koja borave u odmarilištu lihtenštajnskog Crvenog krsta.

Kako je saopšteno iz Crvenog krsta Crne Gore (CKCG), djeca su imala priliku da prošetaju dvorcem, kao i da čuju informacije vezane za njegov nastanak i istoriju.

"Ova posjeta je za goste iz Crne Gore bila velika privilegija, jer je dvorac zatvoren za turističke posjete, osim za djecu koja borave u odmaralištu Crvenog krsta. Oni su, pored obilaska dvorca, imali mogućnost da razgovaraju sa knjeginjom i da joj postave neka zanimljiva pitanja", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će grupu djece iz Crne Gore sjutra posjetiti i predsjednica lihtenštajnskog Crvenog krsta, princeza Sofija, supruga prestolonasljednika Alojza od Lihtenštajna.

Pored ovih posjeta, za djecu su domaćini organizovali i brojne druge edukativne i zabavne akivnosti i posjete znamenitostima.

CKCG je dvonedjeljni boravak djece iz Crne Gore u Lihtenštajnu omogućio u okviru saradnje sa Crvenim krstom te države.

U Lihtenštajnu, od 4. do 18. avgusta, boravi po četvoro djece iz Plava, Andrijevice, Mojkovca i Bijelog Polja, kao i njihovi pratioci iz Mojkovca, Bijelog Polja i zvanični predstavnik CKCG.

Bonus video: