"Da postoji snimak oboljelih ležaljki za plažu, o njemu bi brujala Crna Gora"

"Gubitak jedne krave je za naše ljude ravan rušenju apartmana nekog Budvanina. Možete da vidite u dva minuta kako jedno seosko domaćinstvo ostaje bez osnovnog izvora egzistencije"
22 komentar(a)
bolest kvrgave kože, Foto: Screenshot (YouTube)
bolest kvrgave kože, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.08.2016. 18:09h

Prema posljednjim analizama na sjevberu Crne Gore je potvrđeno 278 slučajeva goveda oboljelih od kvrgave kože, saopšteno je iz Uprave za bezbjednost hrane.

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja je saopšteno da su skoro sva goveda na područjima koja su proglašena zaraženim i ugroženim od bolesti kvrgave kože vakcinisana.

"U toku je vakcinacija i manjeg broja goveda u pojedinim domaćinstvima koja se nalaze u najudaljenijim područjima. Vakcinacija se sprovodi intenzivno na područjima koja su označena kao slobodna, tako da je do sada vakcinisano ukupno 86 odsto ukupne populacije goveda u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Na Facebook stranici Berane objavljen je video eutanazije krava oboljelih od bolesti kvrgave kože.

"Žao nam je što nemamo snimak oboljelih ležaljki za plažu, o čemu bi brujala cijela Crna Gora. U Beranama se ne živi od plaže nego od poljoprivrede. Od krava se živi, hrani porodica, školuju dejca... Gubitak jedne krave je za naše ljude ravan rušenju apartmana nekog Budvanina. Možete da vidite u dva minuta kako jedno seosko domaćinstvo ostaje bez osnovnog izvora egzistencije. Možete i da čujete kako se prebacuje odgovornost sa ministarstva poljoprivrede na ministarstvo finansija i obratno", navode na Facebook stranici Berane Berane.

Oni se pitaju ko će da odgovora što vakcinacija nije izvršena na vrijeme?

Zahtjevaju i da se se što prije izvrši nadoknada štete u punom iznosu za pogođene porodice.

Bonus video: