Radnici očajni: Đačić da pomogne, opet nas varaju

Radnicima se duguje oko šest hiljada eura - pojedinačno traže od 62 eura, koliko je najmanje dugovanje, do oko 651 euro...
61 pregleda 0 komentar(a)
radnici, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
radnici, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.08.2016. 17:19h

Radnici koji su bili angažovani na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Pljevljima, najavili su da će od predsjednika Opštine Mirka Đačićatražiti da im pomogne da naplate zaostala dugovanja od firme Ekspert inžinjering, za koju su radili.

Ocijenili su da prvi čovjek grada treba da se uključi u rješavanje njihovih problema, s obzirom na to da je Opština jedan od finansijera izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda, vrijednog oko šest miliona eura.

Radnici su prethodne sedmice više puta najavljivali blokadu gradilišta u selu Židovići, ali su odustajali od te namjere nakon što bi dobili obećanja da će im dug biti izmiren.

Nijesu im isplaćena dugovanja za jul, desetak njih nije dobilo novac za jun, a jedan radnik nije primio zaradu ni za maj.

Predstavnik radnika Miloje Cmiljanić kazao je da su od predstavnika firme Ekspert inžinjering Olivera Gjorgijeva, dobili bili obećanje da će im zaostali dug isplatiti u ponedeljak, pa u srijedu, a da im je juče prenijeto da će novac dobiti tek za mjesec dana.

Cmiljanić je rekao da radnici više nemaju strpljenja da čekaju novac koji su mukotrpnim radom zaradili.

Zaim Demirović, koji je na radilištu u Židovićima vodio poslove za Ekpert inžinjering kaže da mu je predstavnik glavnog izvođača radova španske firme Akvalija Vukašin Radojičić, rekao da je na sastanku u Podgorici Gjorgijev priznao dug radnicima, obećavši da će novac isplatiti za mjesec, nakon što odradi neki posao.

Demirović kaže da su takođe dobili uvjeravanja da je preduzeće Tehno put - čiji su oni bili podizvođači, izmirilo dugovanja prema Ekspert inžinjeringu.

“Pošteno smo radili svoj dio posla. Svi imamo porodice i velike obaveze za struju i druge dažbine. On se prevarama služi. Ja ne znam kome više da se obratimo za pomoć. Ljudi su prevareni. Prinuđeni smo da preduzmemo neke radikalnije mjere, jer ne znamo više šta da radimo”, rekao je Demirović.

Bonus video: