"Moj grad" himna Herceg Novog na putu ka tituli Evropske prijestonice

Emocija koju je više od 40 godina čuvao i čekao priliku da je snimi, dobila je konačno i pravu primjenu
1 komentar(a)
Karlo Đorđević
Karlo Đorđević
Ažurirano: 11.08.2016. 14:02h

Pjesma "Moj grad" biće himna Herceg Novog na njegovom putu ka tituli Evropske prijestonice kulture 2021. godine, saopšteno je iz lokalne uprave.

Autor pjesme i stihova je Novljanin Dragomir Đorđević Karlo, koji se muzikom bavi skoro 50 godina, a svi značajni hercegnovski muzički projekti u drugoj polovini dvadesetog vijeka vezani su na neki način za Karla.

Više od 20 godina živio je i radio u mnogim evropskim zemljama, a sada je predavač klasične gitare u Muzičkoj školi u Herceg Novom. Jedan je od osnivača Hercegnovskog jazz festivala. Ističe da mu je “misija promovisanje jazz-a koji mu je životno opredjeljenje”.

"Pjesma Moj grad je nastala kada sam bio na odsluženju vojnog roka u mornarici u Šibeniku. Tada sam prvi put osjetio nostalgiju za Herceg Novim, iako sam bio u gradu na moru. Upravo zbog mora, Šibenik me i asocirao na moj grad. Pjesma je počela spontano da izlazi iz mene i ubrzo se uobličila”, objašnjava Dragomir.

Emocija koju je više od 40 godina čuvao i čekao priliku da je snimi, dobila je konačno i pravu primjenu.

"Mislim da moj grad zaslužuje da bude Evropska prestonica kulture i zato će "Moj grad'' biti himna tog našeg puta ka tronu evropske kulture, gdje i pripadaju Herceg Novi, Boka i Crna Gora'', poručuje Karlo.

Bonus video: