U "Vijestima" čitajte: Rade bez naknade 12 sati dnevno; Nema borbe portiv korupcije, Vlada se krije od građana

U današnjim "Vijestima" pročitajte kolumnu Dritana Abazovića "Mnexit"
58 pregleda 1 komentar(a)
Naslovna
Naslovna
Ažurirano: 09.08.2016. 05:14h

U današnjim "Vijestima" čitajte:

  • Zapisnika i spiska iz "Ramade" nema

Dokumentacija iz Direkcije za željeznice - Ministarstva saobraćaja i pomorstva o slučaju “Ramada” nije dostavljena “Vijestima” već dva mjeseca, iako postoji donijeto rješenje kojim se dozvoljava pristup ovim informacijama.

  • Reprogram duga, ali jednako za sve

Ministarstvo finansija priprema nacrt zakona kojim će biti definisane mogućnosti reprograma poreskog duga po ugledu na sličan propis u Letoniji iz 2012. godine, a važio bi za sve jednako bez obzira na djelatnost i veličinu dužnika.

  • Rade bez naknade 12 sati dnevno

Uprava Crnagoraputa donijela je 17. juna odluku o raspodjeli radnog vremena od šest ujutro do 18 časova, i od sedam časova do 19 časova. Time su radnici natjerani da rade i 12 časova dnevno, a da im nije plaćen prekovremeni rad, tvrde iz Sindikata kompanije.

  • Po Rolovića sam išao ja, a ne Pešić

Predsjednik Saveza komunista Crne Gore i bivši jugoslovenski ambasador u SSSR Marko Orlandić kazao je da zamjenik ministra inostranih poslova Milorad Pešić nije putovao u Stokholm nakon ubistva ambasadora SFRJ Vladimira Rolovića u aprilu 1971. godine.

  • To što je tu igralište nema veze

Goveda oboljela od kvrgave kože zakopana su propisno i nema govora da je to učinjeno na igralištu Ravna stijena, kako su to saopštili mještani sela Potoci, kazao je “Vijestima” Fadil Bahović, član bjelopoljske Opštinske komisije za procjenu štete i mještanin susjednog zaseoka Brežje.

  • Oporavlja se od uboda nožem

Barski pomorac Vuko Madžgalj, električar na brodu “Bridge” oporavlja se u barskoj Opštoj bolnici od ubodne rane nožem između plećke i kičme, koju je na brodu zadobio u noći između drugog i trećeg avgusta.

  • Nema borbe portiv korupcije, Vlada se krije od građana

Istrage slučajeva korupcije - posebno onih na najvišem nivou, ne pokreću se proaktivno od strane nadležnih organa, već se u najvećoj mjeru postupa po prijavama nevladinog sektora i informacijama koje objavljuju mediji.

U današnjim "Vijestima" pročitajte kolumnu Dritana Abazovića "Mnexit".

Bonus video: