Kolašinski gradski trg prekrilo na stotine tangerosa

Pored amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, kao i predhodnih godina, u tom događaju aktivno će učestvovati veliki broj turista, Kolašinki i Kolašinca
55 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2016. 16:09h

U okviru Internacionalnog tango kampa, na kolašinskom glavnom trgu, sinoć su stotine tangerosa, ali i onih koji su početnici, plesali i doprinijeli da taj grad zaliči na svjetske turističke metropole. Dvosatno plesno veče i karnevlasku atmosferu uveličao je koncert orkestra Tanguango.

Organizator te manifestacije, Tango natural Montenegro, ove godine na Tango kampu okupio je goste iz više od 25 zemalja. Tangerosi, već šest godina zaredom biraju Kolašin za svoju omiljenu ljetnju destinaciju.

Očekuje se da će Tango kamp, do sredine avgusta, ugostiti blizu 500 ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta. Taj jedinstveni događaj nudi plesne ali i brojne druge aktivnosti, poput planinarenja, sportskog penjanja, biciklizma, streličarstva, joge, relaks programa, jahanja i kreativnih programa za djecu. Kamp će tokom 17 dana, od 29. jula do 14. avgusta, biti otvoren za sve zainteresovane posjetioce.

Pored amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, kao i predhodnih godina, u tom događaju aktivno će učestvovati veliki broj turista, Kolašinki i Kolašinca. Oni mogu uživati i u drugim sadržajima kao što su joga, relaks programi, BaleTango, Tango aerobik, Čakarera (argentinski folklorni ples). Organizovana je i besplatna škola tanga za potpune početnike.

Kampa se organizuje se pod pokroviteljstvom Opštine Kolašin i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a uz podršku Osnovne škole "Risto Manojlović" i Mješovite srednje škole "Braća Selić".

Galerija

Bonus video: