Demokrate: Građani Budve, ne nasijedajte na priče DPS-a

"Iz iskustva znamo da projekti poput najavljenih obično završe u ladicama nakon izbora, ili ako se krene sa realizacijom, završe u Specijalnom državnom tužilaštvu"
85 pregleda 12 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.08.2016. 09:18h

Demokrataska Crna Gora upozorila je građane Budve da "ne nasijedaju na priče o kružnim tokovima, promenadama, novim iluminacijama" lokalne vlasti.

Kako se navodi u saopštenju OO Demokrata Budva istup Nikole Divanovića, ispred Sekretarijata za infrastrukturu i ambijent, i najava novih projekata u režiji DPS-a u Budvi trebalo bi da zabrine svakog građanina opštine.

"Iz iskustva znamo da projekti poput najavljenih obično završe u ladicama nakon izbora, ili ako se krene sa realizacijom, završe u Specijalnom državnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

Divanović je juče najavio da Budvu očekuje novi ambijentalni identit, kroz gradnju novog kružnog toka i promenade od Staroga grada do Zavale, ali isto tako i nova iluminacija na bedemima.

"Da je navedeno istina, potvrđuje i to što je lokacija pompezno najavljenog kružnog toka na takozvanom “donjem bulevaru” koji je predmet već potpisanog Sporazuma o krivici, koji je plaćen tri miliona eura više, tri miliona eura koje su otišle u džepove prvaka DPS-a Budva. Planirani kružni tok ne postoji u dokumentima za 2016. godinu i nije nikakva investicija, već predizborna papazjanija, jer da jeste projekat i investicija, bio bi u nadležnosti Sekretarija za investicije, a ne u nadležnosti sekretarijata Divanovića", saopštile su Demokrate.

Dodaju da građanima ne ostaje drugo nego da pitajuj "ima li ikoga više u Crnoj Gori da vjeruje u ove i slične DPS priče".

"Ne gospodo iz DPS-a, nikoga više ne možete prevariti. Pričajte vi do oktobra, a posle izbora dolazi nova struktura, struktura koja shvata težinu trenutka, koja će biti odgovorna vlast, vlast koja bazira politiku na realnosti, a ne ne pretencioznosti, bezobraznim i ni na čemu utemeljinim ambicijama i megalomaniji. U novoj vlasti u Budvi ključnu ulogu će imati Demokrate Budve i ta nova vlast u Budvi će biti u službi građana Budve, povešće naš grad u smjeru dobrog ukusa, održivosti i odmjerenosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: