SD: Obaveza je da doprinesemo da FK Čelik nastavi da se takmiči

"Socijaldemokrate Nikšića izražavaju negodovanje zbog statusa Fudbalskog kluba Čelik, osnovanog 1957. godine, koji je za šest decenija regrutovao mnoga slavna imena iz svijeta fudbala", navodi se u saopštenju
67 pregleda 5 komentar(a)
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.08.2016. 09:06h

Socijaldemokrate Crne Gore saopštile su da se gašenjem FK Čelik, uskraćuje šansa mladim generacijama da razvijaju sportski i takmičarski duh.

U saopštenju ove partije se navodi da je neophodno da se kroz konkretne razvojne politike usmjerene na sport nađu adekvatni izvori finansiranja klupskih i pojedinačnih sportova, te unaprijedi sportska infrastruktura.

"Socijaldemokrate Nikšića izražavaju negodovanje zbog statusa Fudbalskog kluba Čelik, osnovanog 1957. godine, koji je za šest decenija regrutovao mnoga slavna imena iz svijeta fudbala. Socijaldemokrate kroz svoj program prepoznaju razvoj i ulaganje u sport kao jednu od bitnih stavki, a sve u cilju poboljšanja i unapređenja ukupnog društvenog ambijenta. Sport je opšte društveno dobro, a njegov razvoj ima višestruk značaj, zbog pozitivnih vrijednosti koje afirmiše. Obaveza je svih nas da damo doprinos da FK Čelik na fudbalskim terenima nastavi da se takmiči i predstavlja Nikšić, kao grad omladine i budućnosti", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Bonus video: