Građanima ne izdaju papire, ne znaju koliko će to da traje

Rješenje o otkazu ugovora o djelu dobilo je na kućnu adresu 67 radnika Uprave za nekretnine, kod kojih je Upravna inspekcija utvrdila da su nezakoniti. Inspekcija je naložila Ministarstvu finansija da u roku od pet dana donose rješenja o raskidu tih ugovora i pošalje ih radnicima.
2 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2016. 19:39h

Građani Kolašina, nakon što je načelnik područ ne jedinice Uprave za nekretnine Nebojša Šćepanović obaviješten da su prestale potrebe za njegovim angažovanjem, u tom državnom organu ne mogu da dobiju posjedovne listove.

Građane su službenici obavijestili da trenutno nemaju ovlašćenu osobu da potpisuje rješenja i da ne znaju koliko će to stanje trajati.

„Nezvanično sam saznao da je 22. jula napisano obavještenje da je prestala potreba za mojim angažovanjem na mjesto načelnika područ ne jedinice Uprave za nekretnine. To obavještenje sa tim datumom treba da stigne svakog dana, ali sam morao reagovati tako što sam od centrale Uprave za nekretnine tražio da se moj potpis makne sa dokumenata koja se izdaju u našoj područnoj jedinici”, kazao je kjuče Šćepanović novinarima.

On, kako dodaje, nije htio da građane dovede u situaciju da im izdata dokumenta budu nevažeća pred pravosudnim organima. Šćepanović tvrdi da sa Upravom za nekretnine i Ministarstvom finansija ima potpisani ugovor do 22. septembra.

„Vijestima“ su iz Ministarstva finansija na čijem je čelu ministar Raško Konjević juče kazali da je Šćepanović nezakonito obavljao posao načelnika područ ne jedinice, jer je bio angažovan po osnovu ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova. To potvrđuje i zapisnik o inspekcijskom pregledu Upravne inspekcije od 18. jula ove godine. Inspektori su naveli da je Šćepanović “angažovan po osnovu ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova br.02-6468 od 29. oktobra 2015. godine, br.02-6468/1 od 6. maja 2016, br.02-2957 od 25. aprila 2016. na poslovima radnog mjesta pod rednim brojem 372. načelnik/ca , u periodu od 26. oktobra 2015. do 22. septembra 2016. godine”.

Rješenje o otkazu ugovora o djelu dobilo je na kućnu adresu 67 radnika Uprave za nekretnine, kod kojih je Upravna inspekcija utvrdila da su nezakoniti. Inspekcija je naložila Ministarstvu finansija da u roku od pet dana donose rješenja o raskidu tih ugovora i pošalje ih radnicima.

Te ugovore o djelu sklopio je bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević bez saglasnosti Ministarstva. Kovačević je Upravnoj inspekciji tokom nadzora kazao da je u Upravi utvrđeno 432 radna mjesta od kojih je upražnjeno 109, te da su posljednjih nekoliko godina radili sa malim brojem izvršilaca, zbog čega je bilo nužno da angažuju radnike po osnovu ugovora o djelu.

Ministarstvo: Privremeno rješenje već danas

Iz Ministarstva finansija najavili su da će problemi u područnoj jedinici u Kolašinu već danas biti privremeno riješeni. “Rješenja u tom organu će potpisivati načelnica područne jedinice u Bijelom Polju, koja je zakonito zaposlena. Sličan problem postoji i u Beranama, pa će rješenja tamo potpisivati načelnik područne jedinice iz Rožaja. To su privremena rješenja”, kazali su iz Ministarstva. Na pitanje da li rješenja koja je Šćepanović potpisivao dok je bio načelnik mogu biti poništena, odgovorili su “da će tako najvjerovatnije biti”.

Bonus video: