Cerović u Popovićevom institutu: Za Bebu radi, "Vijesti" mu se pričinjavaju

Cerović ni prekjuče nije odgovarao na pozive, pa su “Vijesti” ostale uskraćene za odgovore na pitanja kako je utvrdio da je navodno novinar prisustvovao zasjedanju u sporu pokrenutom protiv Bečanovićeve i za što je ta dez(informacija) zaslužila da se nađe u godišnjem izvještaju Suda čast
562 pregleda 7 komentar(a)
Dražen Cerović, Foto: Institut
Dražen Cerović, Foto: Institut
Ažurirano: 29.07.2016. 13:40h

Predsjednik Suda časti Univerziteta Crne Gore (UCG) Dražen Cerović angažovan je u Institutu za javnu politiku (IJP), na čijem je čelu Vladimir Beba Popović.

Prema podacima dostupnim na sajtu IJP, Cerović je u projektnom timu te nevladine organizacije, a najviše radi na promociji Sjevernoatlantske alijanse (NATO).

“Vijesti” su juče objavile da je Cerović obmanuo Senat UCG da je i “stariji student, novinar 'Vijesti', bio na zasjedanju Suda časti u postupku protiv profesorice Tatjane Bečanović.

On je to naveo u godišnjem izvještaju o radu Suda časti.

Cerović juče nije odgovorio da li neistinita informacija da je na sjednici Suda časti u publici bio prisutan novinar “Vijesti” ima veze sa njegovim angažmanom u Popovićevom Institutu.

Cerovićev poslodavac - Vladimir Beba Popović, organizator je kontroverzne izložbe “Riječ, slika i neprijatelj”, tokom koje je kao državne neprijatelje označio crnogorske nezavisne medije i NVO koje ukazuju na visoku korupciju i organizovani kriminal.

Prema postavci Popovićeve izložbe iz 2014. godine, moglo se zaključiti da su “Vijesti” najveći državni neprijatelj...

Direktorka MANS-a Vanja Ćalović označila je Popovića kao organizatora prljave kampanje protiv nje iz 2014. godine, koja je nedavno dobila i sudski epilog.

Ćalovićeva je tvrdila da je Popović postavio po nju diskreditujući snimak na Internet, dok je on sudu i medijima priznao da ga je distribuirao različitim adresama.

Podgorički Osnovni i Viši sud su odlučili da Ćalovićeva mora da se izvini Popoviću, ali je Vrhovni procijenio da su presude u suprotnosti sa praksom Suda u Strazburu, koja, kako su ocijenili, ima primat u tom slučaju.

Na sajtu IJP piše da je Cerović autor više tekstova, koji se uglavnom bave odnosom Crne Gore i NATO.

Tako potpisuje tekstove “NATO je ne samo dobar, već i jedini garant bezbjednosti”, “Crna Gora i NATO - Evropska bezbjednost i stabilnost”, “Reforma Agencije za nacionalnu bezbjednost kao uslov NATO integracija”, “Sigurnosni okvir uslov za izgradnju institucija”...

Cerović ni prekjuče nije odgovarao na pozive, pa su “Vijesti” ostale uskraćene za odgovore na pitanja kako je utvrdio da je navodno novinar prisustvovao zasjedanju u sporu pokrenutom protiv Bečanovićeve i za što je ta dez(informacija) zaslužila da se nađe u godišnjem izvještaju Suda časti.

Studenti i profesori koji su prisustvovali ročištu tvrde da novinar “Vijesti” nije bio tamo, a ni uredništvu nije poznato da je bilo ko pratio suđenje.

Bonus video: