Zaustavljeno postavljanje nadstrešnice na Autobuskoj stanici u HN: Izvođač nema dozvolu

765 pregleda 1 komentar(a)
Radovi na nadstrešnici, Foto: Slavica Kosić
Radovi na nadstrešnici, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.12.2018. 16:11h

Postavljanje nadstrešnice na glavnoj Autobuskoj stanici u Herceg Novom zaustavila je Komunalna policija jer izvođač nema dozvolu za te radove.

Podnesena je i prekršajna prijava jer su radovi nastavljeni, iako je prije samo nekoliko dana izdato rješenje o zabrani radova koji su počeli 7. decembra.

Izdato je i rješenje da se konstrukcija ukloni jer je postavljena bez saglasnosti nadležnog organa, kazala je Marija Andrić, načelnica hercegnovske Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora.

Autobuska stanica Herceg Novi

Autobusku stanica koja je građena prije 67 godina i danas je u jako lošem stanju i ima nanižu - E kategoriju, početkom decembra prošle godine, kupila je kompanija "D Station" iz Podgorice od Vektra Boke, za 360 hiljada eura.

Tada su novi vlasnici najavili adaptaciju objekta kako bi podigli nivo usluga i dobili B ili C kategoriju.

"Od lokalne uprave od početka godine tražimo urbanističko-tehničke uslove kako bi mogli uraditi projekat i do sezone završiti radove", kazao je "Vijestima" u aprilu Stanko Vidaković izvršni direktor "D Station".

On je tada kazao da su planirali natkrivanje perona, postavljanje ograde, uređenje pješačkog trotoara, kao i ulaganje u prateće sadržaje.

U samom objektu planirli su otvaranje turističke agencije, trgovine, banke, apoteke, poštanskog šaltera, kao i adaptaciju postojećeg ugostiteljskog objekta i prostora za rad zaposlenih.

Vidaković je danas kazao da će izjavu dati nakon što se upozna sa situacijom na terenu.

Vlasnik Autobuske stanice u Herceg Novom u aprilu je Sekretarijatu za prostorno planiranje podnio zahtjev za izgradnju nadstrešnice za natkrivanje perona i za ograđivanje površine za okretanje autobusa , ali nije dobio dozvolu jer, kako je danas odgovoreno iz lokalne uprave, nije predao svu potrebnu dokumentaciju.

Postojeća i za sada jedina autobuska stanica u Herceg Novom ima licencu za rad za narednih pet godina.

Prema prostornom planu opštine, gradnja nove stanica planirana je na Šištetu u Igalu na parceli koja je u opštinskom vlasništvu.

Bonus video: