Grahovo često u mraku, jer radnici EPCG gase struju dok rade na mreži

“Opravdanje Elektrodistribucije je uvijek isto - viša sila. Nije viša sila ako nemamo novca pa ne platimoračun za struju, nego nam tada odmah isključe struju"
80 pregleda 1 komentar(a)
epcg, struja, Foto: Luka Zeković
epcg, struja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.07.2016. 18:42h

Mještani Grahova, varoši koja je do 1964. godine imala status opštine, kažu da godinama muku muče sa strujom.

Tvrde da ne znaju je li gore zimi, kada je snijeg, ili u proljeće i ljeto kada pada kiša i duva vjetar.

Dešava se, pričaju, da po nekoliko dana budu bez struje, a tako je bilo i nedavno kada su tri dana bili u mraku.

“Opravdanje Elektrodistribucije je uvijek isto - viša sila. Nije viša sila ako nemamo novca pa ne platimoračun za struju, nego nam tada odmah isključe struju. Može im biti kada imaju monopol na tržištu. Odavno smo mi od svih zaboravljeni. Samo nas se sjete kad su izbori”, kaže jedan od mještana varošice koja je 24 kilometra udaljena od mora, a pedesetak od Nikšića.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), koji od 1.jula funkcioniše kao zasebno preduzeće, kazali su “Vijestima” da je niskonaponska mreža na području Grahova dosta dobra, da su u samoj varoši gotovo svi stubovi od betona i da je desetokilovoltna mreža u dobrom stanju.

“U posljednje tri godine zamijenjeno je preko 100 stubova. Radovi na tom području su bili veoma intenzivni a dok traju radovi, mreža mora biti isključena zbog bezbjednosti, što je uslovljavalo i prekideu napajanju”.

Prošlonedjeljni nestanak struje, kažu, prouzrokovan je ispadom na dalekovodu Nikšić-Bileća, pa potrošači nijesu imali električnu energiju sve dok taj dalekovod nije osposobljen.

“Isti slučaj smo imali i prije 15 dana kada električne energije nije bilo cijeli dan... Na takve pojave možemo vrlo malo uticati”.

Bonus video: