Poslanici DPS-a nijesu došli na saslušanje Odbora

Plava sala je bila puna predstavnika nevladinih organizacija, institucija i medija, međutim, Milorad Vuletić, Husnija Šabović, Marta Šćepanović, Veljko Zarubica i Šefkija Murić se nijesu pojavili
1 komentar(a)
štampa, novine, mediji, Foto: Luka Zeković
štampa, novine, mediji, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.07.2016. 17:24h

Konsultativno saslušanje skupštinskog Odbora za politički sistem vezano za Predlog izmjena i dopuna Zakona o medijima nije održano, jer nijesu došli poslanici Demokrastke partije socijalista (DPS).

Odbor je ranije jednoglasno donio odluku da održi saslušanje vezano za tekst zakona, gdje će pozvati stručnu javnost, predstavnike institucija i organizacija koje regulišu tu oblast i predstavnike medija.

Plava sala je bila puna predstavnika nevladinih organizacija, institucija i medija, međutim, Milorad Vuletić, Husnija Šabović, Marta Šćepanović, Veljko Zarubica i Šefkija Murić se nijesu pojavili.

Poslanici DPS-a su na jučerašnjoj raspravi u Skupštini povodom ovog zakona kazali da neće podržati ovaj zakon.

Predsjednica Odbora Snežana Jonica (SNP) izvinila se prisutnima, jer se nije moglo održati saslušanje.

“Izvinjavam se jer, iako ste kasno juče dobili poziv, danas ste došli u ovolikom broju da bi ovdje čuli vaš stav. Na prethodnoj sjednici smo jednoglasno usvojili odluku o Konsultativnom saslušanju, što znači da smo svi htjeli da čujemo mišljenje struke, ali očigledno pojedini danas nijesu imali volje za to”, kazala je Jonica.

Bonus video: