Pedeset godina od bratimljenja Herceg Novog i Kranja: Nastavak saradnje

Posjeti je prisustvovala i delegacija Zemuna, koji je takođe grad pobratim Herceg Novog, pa je ovo bila prilika i za potvrdu dobrih odnosa sa saradnicima iz Srbije
95 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2016. 13:01h

Predstavnici Opštine Herceg Novi posjetili su proteklog vikenda Kranj u Sloveniji, povodom 50. godišnjice bratimljenja dva grada i tom prilikom učestvovali na 34. tradicionalnom “Kranfest” festivalu.

“Kranfest” je centralna manifestaciji u regiji, tokom koje se na više od 20 punktova održavaju koncerti, izložbe i sportske manifestacije.

Predstavnicu Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelenu Prelević i načelnika Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Sinišu Ćurčiju ugostio je podgradončelnik Kranja Boris Vehovec.

“Ovo je bila prava prijateljska posjeta. Kolege iz Slovenije su nas toplo i srdačno dočekali, obišli smo cijeli grad, posjetili smo i park koji je dobio ime po našem gradu. Bila je ovo odlična prilika da čujemo njihova iskustva u brojnim oblastima. Posjeta je još jedna potvrda da dobri odnosi koji su ozvaničeni bratimljenjem još prije 50 godina i dalje traju. Takođe, složili smo se da ima dosta prostora i dobre volje za unapređenje saradnje”, kazala je Prelević po povratku iz Kranja.

Tokom radnog sastanka napravljen je plan aktivnosti koje dva grada planiraju da realizuju u narednom periodu.

Posjeti je prisustvovala i delegacija Zemuna, koji je takođe grad pobratim Herceg Novog, pa je ovo bila prilika i za potvrdu dobrih odnosa sa saradnicima iz Srbije.

Galerija

Bonus video: