Raičević poručila "Plantažama": Ko je ovdje partija, vi ili ja

"U vašem odgovoru kažete da pokazujete izuzetnu brigu za radnike, koju ja, kako tvrdite, ne razumijem. U pravu ste. Nije mi jasno i možda bih vam i vjerovala kad biste radnicima redovno uplaćivali poreze i doprinose, što ne činite već duže vrijeme"
125 pregleda 11 komentar(a)
Tina Raičević, Foto: Luka Zeković
Tina Raičević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.07.2016. 15:49h

Kontrolni član borda direktora kompanije “Plantaže” Tina Raičević tvrdi da rukovodstvo tog preduzeća već duže vrijeme redovno ne uplaćuje poreze i dporinose radnicima, iako su ranije saopštili da jako brinu o njima.

Ona je time reagovala na “Plantaže”, koji su ranije saopštile da su nacionalni i regionalni lider u proizvodnji vina, a da politički radnik ne može razumjeti šta to znači.

“U vašem odgovoru kažete da pokazujete izuzetnu brigu za radnike, koju ja, kako tvrdite, ne razumijem. U pravu ste. Nije mi jasno i možda bih vam i vjerovala kad biste radnicima redovno uplaćivali poreze i doprinose, što ne činite već duže vrijeme”, navodi Raičević u reagovanju na “Plantaže”.

Reagovanje Raičevićeve prenosimo u cjelosti.

“Gospodo draga, nadasve 'nepartijska i stručna', koja sjedite toliko dugo u udobnim foteljama i primate hiljade i hiljade mjesečno za svoj trud i izuzetne poslovne rezultate, potpuno ste me zbunili Vašim saopštenjem, nakon kojeg se samo i jedino pitam - ko je ovdje partija - vi ili ja?

Umjesto objašnjenja koje ste ostali dužni građanima, ali i meni 'partijskoj uzdanici', vi profesionalno lijepite etikete i napadate me lično. Prihvatam. Kad ne možete polemisati argumentima, onda je vaš već oproban recept krenuti u propagandu i manipulaciju. Sve vas razumijem, puno ste vremena na tim pozicijama i prosto ste navikli na komfor nepropitivanja, nepolaganja računa, zato me ne čudi da ste svako pitanje doživjeli kao atak na vas i na interese koje zastupate. Znate šta? Onda je ovo pravi test za vas, jer sa pitanjima sam tek počela. Ipak vjerujem da ćete se urazumiti i prihvatiti da neko o državnim interesima iskreno brine, a ne zato što mu je to neko rekao. Ovi što vama govore kako da brinete o našim interesima, neka prestanu, molim vas.

U vašem odgovoru kažete da pokazujete izuzetnu brigu za radnike, koju ja, kako tvrdite, ne razumijem. U pravu ste. Nije mi jasno i možda bih vam i vjerovala kad biste radnicima redovno uplaćivali poreze i doprinose, što ne činite već duže vrijeme. Ne sumnjam da bi i oni to najviše cijenili. Vidite, iako i vi i ja tvrdimo da radimo sve u interesu kompanije, razlike su ogromne. Nisam ja ta koja je Plantaže dovela na crnu listu poreskih dužnika.

Nisam ni ona koja zapošljava nepotreban kadar kako bi uhljebila rođake, prijatelje i partijske drugove. A samo u ovih par mjeseci ste ih primili više desetina. No, još čekam odgovore na pitanja na koji način ste ih primili, po kojim oglasima, za koja mjesta i na osnovu kojih kvalifikacija, pa ću, uvjeravm Vas i o tome obavijestiti javnost, koja nasuprot vašem stavu ima pravo da zna kako posluje firma koja je u većinskom vlasništvu države.

Ako je istinita tvrdnja da Plantaže svojim kapacitetima i potencijalom, kako kažete, pretenduje da bude u samom vrhu evropskih i svjetskih vinarija, onda nam je misija ista. Stoga ne brinite ako postavljam pitanja i tražim objašnjenja, ona su u tom cilju. Samo odgovorite na njih i konačno mi dostavite platni spisak zaposlenih.

Prijetite mi mehnizmima odbrane od 'politički instruisanih napada'. Slobodno ih aktivirajte.”

Bonus video: