Pazarni dan na trgu u Kolašinu

Proizvođači iz Kolašina i obližnjih gradova izlagali hranu, organske proizvode i suvenire
125 pregleda 2 komentar(a)
Udahni Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Udahni Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 24.07.2016. 14:04h

Ljetnja manifestacija “Udahni Kolašin”, počela je otvaranjem Međunarodnog festivala alternativnog teatra “Korifej #3” i Pazarnim danom koji je održan juče.

Na glavnom gradskom trgu, štandovi sa organskim proizvodima, domaćom hranom, suvenirima i ručnim radovima su, kao i prethodne tri godine, privlačili pažnju turista, ali i Kolašinaca.

Ponudu su predstavila dva nacionalna restorana „Viline vode“ i „Amanet“, a osim Kolašinaca svoje proizvode izložili su i poljoprivrednici i zanatlije iz drugih crnogorskih opština.

Među njima su bili prozvođač meda i mednih proizvoda Milorad Globarević, koji je na “štandu zdravlja” imao više desetina različitih proizvoda, kao i Mašan Bojić iz Bijelog Polja koji je izložio svoje suvenire.

Direktorica TO Kolašin Slađana Kršikapa, saopštila je da ove godine, za razliku od prethodnih, nije organizovano takmičenje u pripremanju kačamaka.

„Ali smo se potrudili da za sve posjetioce obezbjedimo dovoljnu količinu nacionalnih jela kao što su priganice, pite, sirevi, med... Na taj način želimo da turistima predstavimo raznovrsnost gastronomske ponude ovog grada i nadam se da smo u tome uspjeli”, kazala je Kršikapa dodajući da će slične manifestacije organizovati i u avgustu.

Iz ove organizacije je saopšteno da će predstojeći mjeseci biti puni kulturnih, umjetničkih i sportskih događaja.

Predstavnici nevladine organizacije „Društvo prijatelja Kolašina“ su pored pozorišnog festivala, tanga, košarkaškog kampa, evropskog takmičenja u mušičarenju i Kajakaškog kupa najavili i održavanje Fitness & Boot Camp, Urban Soccer, dana elektronske muzike…

Iz ove organzacije, koja je i generalni pokrovitelj manifestacije, dodaje se da će u drugoj polovini avgusta biti organizovani i Eliminator biciklistička trka, Moto skup i Jeep Rally.

Održavanju ovogodišnje manifestacije, pored tradicionalnih organizatora, kolašinske Turističke organizacije, nevladinih organizacija “Natura” i “Društvo prijatelja Kolašina”, doprinos je dala i NVO „Klasterska inicijativa“.

Bonus video: