CGO iznenađen: Komisija kojom rukovodi Rakočević, utvrdila da isti Rakočević nije plagirao doktorat

Iz CGO su kazali da su u konstruktivnom pokušaju da pomognu organima UCG i Pravnog fakulteta, uredno dostavili i obimnu prateću dokumentaciju koja se odnosi na Rakočevićev slučaj
107 pregleda 23 komentar(a)
Velimir Rakočević, Foto: Savo Prelević
Velimir Rakočević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.07.2016. 13:52h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) izražava iznenađenje povodom informacije da je komisija Pravnog fakulteta, kojim rukovodi Velimir Rakočević, utvrdila da isti Velimir Rakočević nije plagirao svoj doktorat, te da o autentičnosti tog doktorata treba da sudi javnost, saopšteno je iz ove NVO.

Iz CGO dodaju da je tu informaciju javnosti je saopštila rektorka Radmila Vojvodić, na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni dosadašnji dometi reformi na UCG.

"A jedan od indikatora starnih dometi tih reformi i spremnosti da se kvalitet i znanje stavi ispred drugih neakademskih pojava svakako predstavlja slučaj Rakočević. CGO je od februara upozoravao rukovodstvo UCG i Pravni fakultet da postoje spornosti u autentičnosti Rakočevićevog udžbenika, ali i doktorske disertacije", navodi se u saopštenju CGO.

Iz CGO su kazali da su u konstruktivnom pokušaju da pomognu organima UCG i Pravnog fakulteta, uredno dostavili i obimnu prateću dokumentaciju koja se odnosi na Rakočevićev slučaj.

"Na žalost, umjesto da ažurno i u skladu sa ovlašćenjima ovaj slučaj procesuiraju i time dokažu praktičnu posvećenost reformskim procesima, organi UCG i Pravni fakultet su mjesecima ćutali. Onda je CGO obavijestio Univerzitet u Beogradu i Pravni fakultet u Beogradu, na kojem je Rakočević odbranio svoj doktorat, o čitavom slučaju. Nakon Rakočevićevog stupanja na dužnost dekana Pravnog fakulteta u Podgorici, naprasno se promijenio raniji stav ovog fakulteta odnosno Vijeće fakulteta kojim rukovodi Rakočević je formiralo komisiju koja je trebalo da utvrdi da li je on Velimir Rakočević plagirao doktorat, a o čemu je CGO posredno obaviješten od strane Pravnog fakulteta u Beogradu", relkli su iz CGO.

Bonus video: