Glendža poručio Deloiku i Liješeviću: Što ste zataškavali do sad, više nećete

"Ja vas razumijem ako vam je lakše, a da li će i Katnić? To je ono što vas boli i od čega se plašite”
138 pregleda 2 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.07.2016. 14:52h

Predstavnik opozcije u Odboru direktora budvanskog preduzeća "Parking servis" Radomir Glendža odbacio je navode predsjednika Odbora direktorsa i izvršnog direktora Ante Deloika i Dragana Liješevića da vodi hajku protiv preduzeća.

“Po dobro oprobanom receptu dugogodišnjih funkcionera da je napad najbolja odbrana, kao jedino čime u ovom trenutku raspolažu Deloik i Liješević, sve ostalo je neistina i pokušaj diskreditacije moje ličnosti bez ijednog argumenta za to. Gospodine Deloik, nijesam krenuo nikakvom hajkom na preduzeće, već kao član Odbora direktora ispred opozicije sam postavljen da vršim kontrolu. Vaš problem je to što sam ja svjedok vašeg "uspješnog poslovanja", pa znam što treba kontrolisati. To vas očigledno čini nervoznim. Ne možete govoriti o logici, a još manje o moralu. Ja ne vodim sudske sporove. Sud me je vratio na posao, sa koga sam udaljen vašom voljom, a drugi spor vi vodite protiv mene, pa ga već dvije I po godine odlažete. Tačno je da sam se, kao i velika većina građana Budve, zaposlio voljom dugogodišnjeg neprikosnovenog DPS-a, ali je tačno i to da ja nikada nijesam bio član DPS-a, a posljednji put sam tu partiju glasao 2008. godine", poručio je Glendža navodeći da nikada nije bio član sedam – osma partija.

Jedina partija čiji je bio član, kako je naveo, bila je Građanski pokret URA i to u trajanju od četiri mjeseca.

"Ispred Demosa sam angažovan kao nezavisni kandidat u Odboru direktora. Sada sam predsjednik i jedan od osnivača NVU "Budvanski građanski savez" i to je jedina istina. Vi se hvalite da ste i danas gdje ste i do sada bili, u DPS-u. Gospodo moj jedini cilj je da preduzeće štitim, a što činim svih ovih godina, od takvih kao što ste vi. Ne rekoste ništa o opljačkanih najmanje 3,5 miliona eura na ime izgradnje garaže u Raifailovićama i ogromnog opljačkanog novca po raznim osnovama u preduzeću "Parking servis", poručio je, između ostalog, Glendža Deloiku i Liješeviću.

Navodi da Deloiku i Liješeviću smeta što on zna mnogo toga.

"Zato vam i smeta da budem u preduzeću, a kamoli kontrolor u preduzeću. To je vaša noćna mora. Znate dobro koje papire tražim da mi se dostave, a oni se upravo tiču vaših kriminalnih radnji, pa se trudite na sve moguće načine da me udaljite od moje dalje kontrole" kazao je on.

Odbacio je tvrdnju da je četiri godine primao platu na nepostojećem radnom mjestu, navodeći da je za mjesto šefa garaža ispunjavao sve uslove konkursom tražene, za razliku od Liješevića "koji je imao osnovnu školu, a koga je Deloik lično primio".

"Ako ima pravde, vi ćete u zatvor, a ne da vam se daje mogućnost da držite konferencije za medije. Nažalost, to je slika današnje Crne Gore. Vjerujem, da ste sada u problemu i da vam ne odgovara moja trenutna pozicija kontrolora, jer više nećete puštati vozila koja odnese "pauk", a moguće ni manipulisati sa propusnicama kako bi vi željeli. Gospodo, što ste radili, radili ste, a to što ste zataškavali do sad, više nećete. Ja vas razumijem ako vam je lakše, a da li će i Katnić? To je ono što vas boli i od čega se plašite”, poručio je Glendža.

Bonus video: