Pajović: Neslaganje u glasanju za Maljevik ne dovodi u pitanje vladajuću koaliciju u Baru

"Mi mislimo da je ovakav naš stav u interesu građana Bara, naš koalicioni partner misli drugačije. Ovo nije stvar za stvaranje velikih pukotina (u koaliciji), svi smo svjesni da postoje zajednički ciljevi i prioriteti, razlike su legitiimne, zato i postoje različite partije"
56 pregleda 6 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Radomir Petrić
Darko Pajović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 22.07.2016. 10:14h

Predsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao je danas da jučerašnje glasanje u SO Bar nije dovelo u pitanje vladajuću koaliciju u Baru i poručio da su razlike stvar demokratije.

Jedan odbornik Pozitivne i četvorica odbornika SD bili su juče uzdržani prilikom glasanja za Izmjene i dopune DUP Maljevik, dok su odbornici njihovih koalicionih partnera - 13 DPS i jedan BS, glasali za, no, to nije bilo dovoljno da ovaj plan prođe. Predsjednica barskog DPS Branka Nikezić rekla je ovim povodom ranije da ovakav odnos koalicionih partnera “dovodi do nestabilnih odnosa među nama”.

"Mi mislimo da je ovakav naš stav u interesu građana Bara, naš koalicioni partner misli drugačije. Ovo nije stvar za stvaranje velikih pukotina (u koaliciji), svi smo svjesni da postoje zajednički ciljevi i prioriteti, razlike su legitiimne, zato i postoje različite partije. Ovo nije prepreka ostvarivanju naših velikih zajedničkih ciljeva, među kojima je i ulazak u NATO, a vrijeme će pokazati ko je u ovom glasanju bio u pravu, a ko nije", rekao je Pajović nakon susreta sa predsjednicima Opštine i SO Bar dr Zoranom Srzentićem (DPS) i Radomirom Novakovićem Cakanom (Pozitivna).

Dr Srzentić je u komentaru ove teme ponovio da je realizacija projekta Maljevik, koja obuhvata gradnju luksuznog hotelskog kompleksa u ovoj uvali pored Sutomora, od izuzetne važnosti za Bar i da ona treba da se desi.

"Mislim da ćemo postići dogovor oko ovoga, a razlike u stavovima ne mogu da utiču na koaliciju, ni na lokalnom ni na državnom nivou. Koalicija u Baru je stabilna", rekao je Srzentić.

Radomir Novaković, koji je bio uzdržan u SO prilikom glasanja za Maljevik, naveo je da nema nikavih problema u funkcionisanju lokalne vlasti, te da je Pozitivna Crna Gora "sve odluke donosila čiste savjesti".

Predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović posjetio je danas Bar povodom realizacije Memoranduma o saradnji Skupštine Crne Gore i lokalnih samouprava.

Bonus video: