Snijeg odsjekao bjelopoljska sela Ponikvice i Stožer

"Umjesto da nam raščiste put prepušteni smo traktorskim mašinama koje su slabe da bi otklonile snijeg. Traktori samo zbiju i poravnjaju snijeg koji se, kad zaledi, na većem nagibu pretvara u bob stazu stazu", kazao je Sretko Jelić
442 pregleda 2 komentar(a)
Jadranka Ćetković, Foto: Jadranka Ćetković
Jadranka Ćetković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.12.2018. 14:07h

Snijeg koji je proteklih dana padao odsjekao je bjelopoljska planiska sela Ponikvice i Stožer.

I pored toga što visina sniježnog pokrivača nije velika, mještani kažu da su odsječeni jer do njihovih sela mehanizacija za čišćenje i održavanje puteva nije stizala.

Sretko Jelić je kazao da su mještani ogorčeni što je izostalo čišćenje saobraćajnice koja ova dva sela povezuje sa regionalnim putem Slijepač most- Pljevlja.

Ponikvice

"Umjesto da nam raščiste put prepušteni smo traktorskim mašinama koje su slabe da bi otklonile snijeg. Traktori samo zbiju i poravnjaju snijeg koji se, kad zaledi, na većem nagibu pretvara u bob stazu stazu", kazao je Jelić.

Mještani Stožera koji imaju ranije ugovorenu prodaju sireva i kajmaka u Podgorici danas su bili prinuđeni da proizvode do podno Ponikvica prevezu pomoću volova.

Danas u Ponikvicama

"Bili smo prinuđeni da osamarimo konje i upregnemo volove, koji su prtili do kombija da predaju robu. Morali smo da ispoštujemo kupce kako ne bi izgubili povjerenje, jer im robu dopremamo svakog mjeseca u određeno vrijeme", kaže Jelić.

Mještani pozivaju nadležne službe da se očiste ova dva sela i zaseoke, a ne samo prema mjesnim centrima.

Velike probleme imaju i dok prate djecu u školu i prevoze bolesne.

Bonus video: