U Turskoj otvoren park "Crna Gora-Bar"

"Tokom posjete, delegacija Opštine Bar je naišla na lijep doček i rukovodstva i stanovništva Kučukkujua, među kojima su bili i građani crnogorskog porijekla koji žive u ovom gradu", navodi se u saopštenju iz Opštine
96 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Srzentić, Čengiz Balkan, Foto: Opština Bar
Zoran Srzentić, Čengiz Balkan, Foto: Opština Bar
Ažurirano: 19.07.2016. 14:07h

U turskom gradu Kučukkuju otvoren je dječji park “Crna Gora-Bar” posvećen prijateljstvu ovog turskog i našeg lučkog grada. Nakon potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i saradnji Opštine Bar i Opštine Kučukkuju, park su otvorili predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić i gradonačelnik Kučukkuju Čengiz Balkan, sa ambasadorom Crne Gore u Turskoj Brankom Milićem i počasnim konzulom Crne Gore u Turskoj dr Akanom Suverom. Svečanoj ceremoniji potpisivanja prisustvovao je pored njih i predsjednik udruženja svih Crnogoraca u Turskoj advokat Redžep Grlić, te članovi opštinske delegacije Bara, odbornik BS u SO Bar Munib Ličina, predsjednik barske BS, i savjetnik za međunarodnu saradnju u Službi predsjednika opštine Milica Radojičić.

Iz Srzentićevog kabineta saopšteno je da se tokom trodnevne posjete Turskoj gradonačelnik Bara u Istanbulu sastao i sa predsjednikom FK “Galatasaraj” Dursunom Ozbekom i njegovim saradnicima, i dogovorio buduću saradnju “u vidu posjete uprave kluba Baru”. Poziv za uzvratnu posjetu upućen je i zvaničnicima Kučukkuje, turističkog grada na obali Egejskog mora.

"Tokom posjete, delegacija Opštine Bar je naišla na lijep doček i rukovodstva i stanovništva Kučukkujua, među kojima su bili i građani crnogorskog porijekla koji žive u ovom gradu", navodi se u saopštenju iz Opštine.

Bonus video: