Na posao krenuo u papučama, ponio šlauf i dušeke

"Vozila se ne mogu koristiti u privatne svrhe. Ukoliko korisnik koristi vozilo u privatne svrhe, promijeni relaciju ili koristi vozilo mimo ovlašćenja naznačenog u putnom nalogu, obavezan je da naknadi troškove nastale po tom osnovu i disciplinski je odogovaran za učinjenu povredu službene dužnosti", piše u uputstvu
152 pregleda 74 komentar(a)
Mirsad Mulić, Foto: Boris Pejović
Mirsad Mulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.07.2016. 06:06h

Direktor za vanredne situacije u Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Mirsad Mulić koristio je službeni automobil 13. jula.

Mulić kaže da nije riječ o zloupotrebi, iako ga je reporter “Vijesti” oko 13 časova, vidio kako u automobil stavlja šlaufe, dušeke i drugu opremu za plažu.

Mulić je bio u bermudama i papučama, ali tvrdi da sa suprugom i djecom nije išao na more, već na posao.

On se iz podgoričkog Siti kvarta sa porodicom odvezao automobilom “dačia daster”.

Mulić je potvrdio da je na Dan državnosti prevezao suprugu i djecu, ali kaže da su putovali nedaleko od njegovog radnog mjesta:

“Imao sam službenu obavezu u sjedištu Direktorata. Neposredno prije odlaska u prostorije Direktorata na čijem sam čelu, vozilom sam prevezao članove familije, suprugu i maloljetnu djecu, nedaleko od sjedišta zgrade u kojoj radim”, saopštio je on “Vijestima”.

Mulić je istakao da, zbog prirode posla, službeno vozilo ima na raspolaganju 24 časa, “što podrazumijeva upotrebu... i neradnim danima, kao i za vrijeme državnih i vjerskih praznika”.

Uputstvo Ministarstva unutrašnjih poslova o uslovima, načinu korišćenja i evidenciji službenih vozila propisuje da se službena vozila ne smiju koristiti u privatne svrhe.

Mulić nije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li je prevozeći porodicu službenim automobilom prekršio propis MUP-a.

Bonus video: