VOLOVI I KONJI UMJESTO BOB STAZE

Snijeg odsjekao bjelopoljska sela Stožer i Ponikvice

2745 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Ponikvicama, Foto: Privatna arhiva
Danas u Ponikvicama, Foto: Privatna arhiva

Snijeg koji je proteklih dana padao odsjekao je bjelopoljska planiska sela Ponikvice i Stožer. I pored toga što visina sniježnog pokrivača nije velika mještani kažu da su odsječeni jer do njihovih sela mehanizacija za čišćenje i održavanje puteva nije stizala.

Sretko Jelić je kazao da su mještani ogorčeni što je izostalo čišćenje saobraćajnice koja ova dva sela povezuje sa regionalnim putem Slijepač most- Pljevlja.

„Umjesto da nam raščiste put prepušteni smo traktorskim mašinama koje su slabe da bi otklonile snijeg. Traktori samo zbiju i poravnjaju snijeg koji se, kad zaledi, na većem nagibu pretvara u bob stazu“ bob stazu“, kazao je Jelić.

Mještani Stožera koji imaju ranije ugovorenu prodaju sireva i kajmaka u Podgorici juče su bili prinuđeni da proizvode do podno Ponikvica prevezu pomoću volova.

„Bili smo prinuđeni da osamarimo konje i upregnemo volove, koji su prtili do kombija da predaju robu. Morali smo da ispoštujemo kupce kako ne bi izgubili povjerenje, jer im robu dopremamo svakog mjeseca u određeno vrijeme“, kaže Jelić.

Mještani pozivaju nadležne službe da se očiste ova dva sela i zaseoke, a ne samo prema mjesnim centrima. Velike probleme imaju i dok prate djecu u školu i prevoze bolesne.

Preporučujemo za Vas