Neko nam godinama nelegalno troši struju

Iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) je saopšteno da su njihovui radnici, na zahtjev stanara, izlazili na teren u martu i da su utvrdili da postoji nelegalni priključak na izvodima poslije brojila, koji mjeri zajedničku potrošnju
82 pregleda 2 komentar(a)
Stojanka Damjanović, Foto: Luka Zeković
Stojanka Damjanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.07.2016. 17:53h

Stanarka ulaza 26 u Mojkovačkoj ulici na Koniku, Stojanka Damjanović, tvrdi da godinama neko neovlašćeno troši struju.

"Zbog toga nam godinama dolaze uvećani računi za struju, odnosno za zajedničku potrošnju euro po stanu, a nekad i dva do tri”, kazala je Damjanović.

Ona je kazala da na njihovom ulazu zgrade ima 14 stanova.

“Prošli mjesec mi je došlo da platim euro za zajedničku potrošnju, odnosno 14 ukupno za stanare, smatram da je to mnogo. Imamo samo dvije sijalice”, istakla je Damjanović.

Iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) je saopšteno da su njihovui radnici, na zahtjev stanara, izlazili na teren u martu i da su utvrdili da postoji nelegalni priključak na izvodima poslije brojila, koji mjeri zajedničku potrošnju.

“Sporni kabal je priključen sa osigurača poslije brojila, te je eventualna potrošnja preko tog priključka registrovana na brojilu zajedničke potrošnje, odnosno detektuje se potrošnja nelegalnog priključenja. Stanarima je upućen dopisom desetog marta, uz koji je priložen i Zapisnik o kontroli mjernog mjesta sedmog tog mjeseca”, navode iz EPCG.

Istakli su da su da bi stanarima ipak izašli dodatno u susret, iako nije njihova obaveza, sedmog jula su radnici ponovo izašli na teren i kontrolom mjernog mjesta konstatovali da je trenutno ispravno.

“Odnosno da nema nelegalnog priključka što znači da je u međuvremenu pomenuti kabal uklonjen”, navode iz EPCG.

Naglasili su da je nadležnost EPCG do brojila, a sve što se dešava na instalacijama poslije je u domenu etažnih vlasnika, te da treba nadležnim da prijave nelegalnu radnju.

Bonus video: