Ko je pušio o trošku države?

Umjesto odgovora ko je 28. marta prošle godine zloupotrijebio platnu karticu Ministarstva i potrošio 48 eura na 10 kutija cigarilosa, Ivanović je prije više od mjesec taj slučaj povezao sa “roditeljem dvoje djece” i sa “šesnaestogodišnjim nastojanjem da se dobije dijete”
69 pregleda 0 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.07.2016. 16:54h

Bivši ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i novi potpredsjednik Vlade Petar Ivanović i dalje odbija da odgovori ko je prije više od godinu pušio o trošku države.

Umjesto odgovora ko je 28. marta prošle godine zloupotrijebio platnu karticu Ministarstva i potrošio 48 eura na 10 kutija cigarilosa, Ivanović je prije više od mjesec taj slučaj povezao sa “roditeljem dvoje djece” i sa “šesnaestogodišnjim nastojanjem da se dobije dijete”.

Tada je rekao i da stavlja tačku na tu temu...

On već duže od godinu odbija da odgovori ko je potrošio pare, koje su potom vraćene u budžet, što je utvrdio i nadležni inspektor. Ivanović se oglušio o brojne zahtjeve “Vijesti” upućene u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama. U bivšem Ivanovićevom resoru su pokušali i da obmanu Agenciju za slobodan pristup informacijama, navodeći da nikada nijesu dobili zahtjev “Vijesti” od 29. oktobra prošle godine...

Umjesto odgovora, novi potpredsjednik Vlade je na konferenciji za medije predstavio zbornik “Medijski prah i pepeo”, u kojem su, kako tvrdi, objavljeni svi tekstovi o aferi “Cigarilosi”.

“Vijesti” su poslale Ministarstvu poljoprivrede više zahtjeva za slobodan pristup informacijama. Jedino na posljednji ekspresno je odgovoreno i dozvoljen uvid u dokument kojim se dokazuje da su pare vraćene u budžet. U njemu, međutim, ne piše ko je zloupotrijebio platnu karticu.

Bonus video: