STANJE NA PUTEVIMA

AMSCG: Oprezno zbog poledice na sjeveru

126 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.12.2018. 08:15h

U Crnoj Gori saobraća se po uglavnom suvim putevima, dok je u višim predjelima izražena poledica a na dionicama koje vode kroz usjeke ima i odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore. (AMSCG). Oni su savjetovali vozačima da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Kako je saopšteno, od danas do završetka radova rekonstrukcije magistralnog puta M-6 dionica Trubjela-Vilusi, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i totalna obustava za sve vrste od devet do 12 sati i od 13 do 15 sati. Za dane praznika neće biti obustave saobraćaja. Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Iz AMSCG su kazali da je upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice. Na putu Plužine-Šćepan Polje i Cetinje–Budva nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Zbog rekonstrukcije na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj se obustavlja od devet do 12 i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Noću se saobraćaj obustavlja od 22 do šest sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-20 dionica Berane-Petnjica, na lokalitetima Berane-Stjenice i Stjenice-Podvavde biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od devet do 12 sati i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Zbog radova na mostu Meljestak na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Na magistralnom putu Risan – Perast je, zbog izgradnje pješačke staze, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na regionalnom putu Lubnice-Jezerina zbog radova je promijenjen saobraćaj sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Preporučujemo za Vas