URA: Suživot nema alternativu

"Rat sobom nosi strašne i nezamislive zločine i predstavlja poligon u kojem se oni, zadojeni mržnjom, nažalost najbolje snalaze. Vjerujemo da je na ovim nesrećnim prostorima, istorijski trusnim i nestabilnim, nakon svega naučena vrijedna lekcija iz istorije koja je majka mudrosti"
2 komentar(a)
Srebrenica, Foto: Beta/AP
Srebrenica, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.07.2016. 09:49h

Povodom dana u kojem je prije 21 godinu izvršen genocid u Srebrenici, Građanski pokret URA odaje počast svim žrtvama najvećeg zločina na tlu Evrope nakon drugog svjetskog rata, saopšteno je iz te partije.

"Tada je kao i u svim smutnim vremenima bilo ljudi, ali je malo ko bio čovjek. Rat sobom nosi strašne i nezamislive zločine i predstavlja poligon u kojem se oni, zadojeni mržnjom, nažalost najbolje snalaze. Vjerujemo da je na ovim nesrećnim prostorima, istorijski trusnim i nestabilnim, nakon svega naučena vrijedna lekcija iz istorije koja je majka mudrosti. Lekcija da suživot nema alternativu i da niko ne može biti manje ili više vrijedan i ne može biti meta, bez obzira na to kako se zove, kojem se Bogu moli, kojoj naciji pripada", navode iz URA.

U Srebrenici su, podsjećaju, ubijena 8372 Bošnjaka.ž

"Jedino i isključivo jer su bili Bošnjaci i to je sva istina. Prekinimo spiralu nasilja i zločina koja je svima nanijela mnogo boli, koja je region dovela na ivicu bijede i očaja, sa koje godinama ne uspijevamo da se pomjerimo. Poruka koju je potrebno slati uvijek i na svakom mjestu je “Nikad nikome Srebrenica“. Ostaće zapisano ko je i gdje tada bio, šta je radio i čijim ciljevima je služio", navodi se u saopštenju URA, koje potpisuje Elid Zeković, član Opštinskog odbora URA Bijelo Polje.

Bonus video: