PzP: Vožnja gradskim autobusima tokom ljeta nesnosna, vozila su neispravna i rizična za vožnju

Iz PzP navode da "ukoliko se vlasnici linija pravdaju nerentabilnošću, neka onda prepuste nekom drugom da drži iste te linije ili da se formira gradsko preduzeće za prevoz, koje će biti dužno da poštuje živote putnika"
60 pregleda 5 komentar(a)
BLT, autobus, Foto: Boris Pejović
BLT, autobus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.07.2016. 15:08h

Iz Pokreta za promjene su pozvali gradske vlasti i saobraćajnu policiju da reaguju zbog loših uslova javnog prevoza u Podgorici.

"Problemi u podgoričkom gradskom prevozu najizraženiji su ljeti, kada krenu visoke temperature. Iz uprave Glavnog grada već godinama žmure nad stanjem u toj oblasti, očekujući valjda da će se odnekud volšebno pojaviti nova vozila i da će građani napokon imati prevoz koji liči na XXI a ne početak XX vijeka", navode iz PzP.

Iz te partije su kazali da su vozila u lošem stanju, te da vozači odbijaju da upale klimu pod izgovorom da se grije motor.

"To opet govori više o stanju vozila nego bilo šta drugo. Ovo je naročito izraženo na linijama koje drži prevoznik BLT, čiji se kombi nedavno zapalio na sred Moskovske ulice. Pozivamo gradske vlasti i saobraćajnu policiju da pod hitno urade nešto, jer su vrućine nesnosne, autobusi neispravni i rizični za vožnju. Da li treba da vas podsjećamo da je karta za ovaj nazovi prevoz 0,70 e? Da li treba da naglasimo da je da je ukoliko platimo toliku cijenu – a svi plaćamo pun iznos, nisu izuzeti ni penzioneri kao što je slučaj praktično svuda u regionu imajući na umu težak položaj najstarije populacije- valjda imamo pravo kao građani na minimum neke udobnosti", navodi se u saopštenju.

Iz PzP navode da "ukoliko se vlasnici linija pravdaju nerentabilnošću, neka onda prepuste nekom drugom da drži iste te linije ili da se formira gradsko preduzeće za prevoz, koje će biti dužno da poštuje živote putnika".

Bonus video: