Humanitarni novogodišnji bazar u Tivtu: Dan otvorenog srca – Za Iliju

192 pregleda 0 komentar(a)
Najava bazara, Foto: Opština Tivat
Najava bazara, Foto: Opština Tivat

Humanitarni novogodišnji bazar „Dan otvorenog srca – Za Iliju“ biće održan u sjutra od 11 časova u holu administrativne zgrade Opštine Tivat, a prihod prikupljen tom prilikom biće usmjeren za liječenje dječaka Ilije, starog mjesec i po, koga polovinom januara očekuje operacija srca.

Bazar tradicionalno organizuju Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, Organizacija žena Tivta i Crveni krst a ove godine se održava jubilarni, deseti put.

„Preduzetnici i ugostitelji već doniraju i uplaćuju novac na žiro račun, imamo priličan broj prijava, evidentirane su i anonimne donacije u igračkama, i slično. Interesovanje je zaista veliko. Vjerovatno ćemo imati više od 40 štandova“, saopštila je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

Novogodišnji bazar, Tivat"Za Iliju"

Podršku bazaru daje i ClickforHelp kao inicijativa u kojoj poznati tivatski fotografi rade portretne fotografije u zamjenu za dobrovoljni prilog.

Podršku učešćem u zabavnom djelu programa daju Dječiji savez Tivta, djeca iz JPU „Bambi“, OŠ Drago Milović i SMŠ „Mladost“. U organizaciji učestvuju i akademski slikar Zoran Kruta koji je autor scenografije, kao i Happy balloons Tivat i Brand New Tivat, potom plesni klubovi Enigma, Modest i Belisima, KUD Kadena.

U zabavnom programu bazara učestvovaće i kvartet saksofona - Doria Nedović, Goran Čelanović, Matija Vučinović i Filip Kovačević iz Muzičke škole Tivat, te brass trio: Andrea Nikolić, Nikola Kovačević i Martina Kovačević.

Mališani javne predškolske ustanove „Bambi“ prirediće ritmiku “Kišobran za dvoje”, a nastupiće i recitatori Darija Bašić, Anto Počanić, Petra Stojković i Stefana Bogavac, kao i Sabrija Rama iz OŠ “Drago Milović”.Na predlog pedijatrijske službe Doma zdravlja Tivat, prikupljena sredstva biće usmjerena za liječenje mališana Ilije.

„U zavisnosti od toga koliko novca prikupimo, moguće je da ćemo obezbijediti i sredstva za podršku liječenja još dvoje djece. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže. Dobrodošao je svako ko može da donira odnosno ponudi na bazaru knjige, igračake, cvijeće, kolače, suvenire, bižuteriju, antikvitete, ručne radove si lično“, zaključila je Ognjanović.

Bonus video: