Počinje "Igaljsko ljeto"

“Sve manifestacije kreirane su tako da program uključuje lokalne običaje i kulturu, Svaka mjesna zajednica turistima predstavlja svoje programske aktivnosti, nastojeći da približi duh lokalne tradicije i kulture”
1 komentar(a)
Baošići, Foto: Slavica Kosić
Baošići, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.07.2016. 16:17h

Turistička organizacija Herceg Novi, u saradnji sa mjesnim zajednicama, kako bi turistima ljetovanje učinila zanimljivijim, i ovog vikenda nastavlja realizaciju mnogobrojnih manifestacija duž hercegnovske rivijere. Nakon uspješne premijere u Baošićima, Toploj i Meljinama ovog vikenda ljetnje fešte se nastavljaju i u ostalim mjestima. Večeras će biti otvoreno "Igaljsko ljeto" u Omladinskom parku.

Nastupiće klape "Stari Kapetan" i klape "Castel Nuovo", a biće organizovan i defile Gradske muzike i mažoretki. Besplatno će se služiti prigana riba i točiti pivo.

Uz pjesmu i balanje (ples) i nastup ženske vokalne grupe „Lira“ i grupe „Exodusi“ u subotu počinje Ljeto u Kamenarima. Biće posluženi i tradicionalni „šporki makarul“.

U nedjelju biće organizovana druga „Baošićka turistička fešta“ uz ribu i vino, i zanimljiv zabavni program.

“Sve manifestacije kreirane su tako da program uključuje lokalne običaje i kulturu, Svaka mjesna zajednica turistima predstavlja svoje programske aktivnosti, nastojeći da približi duh lokalne tradicije i kulture”, naveli su iz lokalne turističke organizacije.

Fešte su osmišljene kao jednodnevni programi, a cilj je animacija gostiju i prezentacija bokeljskog duha . Ideja je da svi učesnici u programima budu sa prostora našeg grada kako bi i gosti i domaći vidjeli rad naših klapa, kulturno umjetničkih društava, plesnih klubova, Hercegnovskog pozorišta i svih onih koji djeluju baš u Herceg Novoom. Svako mjesto će imati po četiri fešte, dok su u nekim mjesnim zajednicama otišli korak dalje i organizovali svakodnevne programe tokom 60 dana.

Biće organizovani sportski programi, turniri u boćanju, briškuli, škola jedrenja, pozorišne predstave. U Mjesnoj zajednici Herceg Novi planiraju izvođenje opere na Belavisti, film o Čarli Čaplinu, prikazivanje filmova, muzičke večeri i programe u kojima će učestvovati mališani iz Novog.

Fešte će se nastaviti i u septembru, a u oktobru će u Mjesnoj zajednici Kruševice biti održana manifestacija Orjenski đir u saradnji sa Orjen outdoor-om i Niskogorcima.

Posjeta na nivou lanjske

Na hercegnovskoj rivijeri odmara 21.281 gost što je za jedan odsto više nego lani početkom jula. U hotelima je smješteno 3.609 gostiju ili 25 odsto više nego istog danja prošle godine, a posjeta u domaćinstvima koje je izabrtalo 15.896 turista za 3 odsto je manja. Manja je i posjeta nu kampovima u kojima boravi 328 turista.

Bonus video: