Početak radova na izgradnji treće sanitarne kade na deponiji „Livade“

"Glavni grad na deponiji “Livade” ulaže preko tri milona eura u investicije, koje su od ekološkog značaja za život i zdravlje stanovnika"
62 pregleda 0 komentar(a)
Stijepović I Boljević kamen temeljac, Foto: Glavni grad
Stijepović I Boljević kamen temeljac, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 08.07.2016. 14:29h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i direktor gradskog preduzeća „Deponija“ Arsenije Boljević su polaganjem kamena temeljca obilježili početak radova na izgradnji treće sanitarne kade na deponiji „Livade“.

Direktor preduzeća “Deponija” Arsenije Boljević je kazao da je projekat izgradnje treće sanitarne kade vrijedan 1, 1 miliona eura, te da radove izvodi firma “Bemax”.

“Plan završetka radova je 180 dana, a ukoliko vrijeme dozvoli, dobili smo uvjerenje izvođača da će to biti i ranije. Iskopi su u toku i ta faza je pri kraju, nakon čega slijede faze nanošenja gline, geotekstila...saobraćaja za biogas i za ocjedne vode”, kazao je Boljević.

Glavni grad, kako je istakao, na deponiji “Livade” ulaže preko tri milona eura u investicije, koje su od ekološkog značaja za život i zdravlje stanovnika.

Predstavnica firme “Bemax” Maša Vukotić je kazala da će izgradnja treće sanitarne kade unparijediti komunalnu infrastrukturu Glavnog grada.

“Ugovor... će biti realizovan u dvije faze. Prva faza su zemljani radovi, a druga postavljanje hidroizolaterskih slojeva za koje će naš partner “Was impex” koristiti najsavremenije materijale”, kazala je Vukotić.

Stijepović je sa saradnicima obišao i radove na izgradnji uređaja za tretman ocijednih voda, čija izgradnja je počela u oktobru prošle godine.

Radovi na tom projektu bi, kako je ocijenio Boljević, trebalo da budu završeni za dva mjeseca.

Realizacijom dva pomenuta projekta, čija vrijednost prelazi 3 miliona eura, Glavni grad će, kako je saopšteno iz PG biroa, na kvalitetan način riješiti problem upravljanja otpadom i podizanja kvaliteta voda, u skladu sa međunarodnim standardima.

Bonus video: