Brković ne želi da ih zaposli za stalno?

Zvanično obrazloženje je da će se tako plate lakše isplaćivati
93 pregleda 2 komentar(a)
"Vektra Jakić", Foto: Goran Malidžan
"Vektra Jakić", Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 07.07.2016. 16:33h

Stotinjak zaposlenih u “Vektri Jakić” kojima do kraja godine ističu dvogodišnji ugovori o radu, od 1. jula rade preko agencije “Montenegro staff”.

I dok u fabrici kažu da su se na taj korak odlučili kako bi lakše isplaćivali plate, zaposleni upozoravaju da vlasnik Dragan Brković želi da izbjegne zakonsku obavezu da ih nakon dvije godine prevede na rad na neodređeno.

O tome, kako kažu, svjedoči i podatak da su produženi ugovori zaposlenima koji u toj godini ne navršavaju dvije godine rada.

“Vijestima” je više izvora iz fabrike ispričalo da je Brković prije dvadesetak dana obavijestio šefove organizacionih jedinica da namjerava da zaposlene kojima ističu ugovori ubuduće angažuje preko agencije.

Kao glavni razlog, naveo je da će na taj način radnicima lakše isplaćivati plate preko matične firme “Vektre - Montenegro”, jer mu je zbog dugovanja račun “Vektre Jakić” skoro svakodnevno u blokadi. I račun “Vektre Montenegro”, međutim, u blokadi je već nekoliko dana na iznos od 305.754 eura, a “Vektre Jakić” više od mjesec zbog potraživanja od 312.499 eura.

Oglas za šezdesetak zanimanja trajao je samo dan, tvrde radnici, a zaposleni su sa agencijom potpisali ugovore o radu na šest mjeseci.

“Vijesti” su imale uvid u pomenute ugovore. Agencija “Montenegro staff” osnovana je u novembru prošle godine u Podgorici, a prema Centralnom registru osnivač i izvršni direktor je Ivica Šćepanović.

Bonus video: