Danas u "Vijestima": Reket, prijetnje, pa bombe pod vozila, Opoziciji šansa u velikoj koaliciji

Čitajte i kolumnu Agrona Bajramija "NATO umjesto EU"
77 pregleda 1 komentar(a)
Naslovna 7. jul, Foto: Vijesti
Naslovna 7. jul, Foto: Vijesti
Ažurirano: 07.07.2016. 05:34h

Danas u "Vijestima":

  • Reket, prijetnje pa bombe pod vozila

Dva skupocjena automobila preduzeća Yu Briv uništena su u eksploziji u noći između utorka i srijede u kotorskom naselju Donja Sutvara.

  • Opoziciji šansa u velikoj koaliciji

Manjinske partije će i nakon jesenjih parlamentarnih izbora imati ključnu ulogu u formiranju vlasti. Za opozicione partije građanske profilacije, najbolje rješenje je koalicija, procjena je Zlatka Vujovića, predsjednika Upravnog odbora CeMI-ja.

  • Dekani rade kako Radmila kaže

Univerzitet Crne Gore rigidno je centralizovan, o čemu svjedoči i to da predškolske ustanove imaju status pravnog lica, a fakulteti ne.

  • Kuju zavjeru sa poslanikom DPS-a

Direktor Zavoda za zapošljavanje Rade Milošević zatražio je intervenciju Vlade zbog, kako kaže, opstrukcije na radnom mjestu što dokazuje prepiska iz službenog mejla bivše direktorice Vukice Jelić sa službenicom Zavoda Zoricom Sredanović, zaduženom za odnose sa javnošću, kao i sa poslanikom DPS-a Zoranom Jelićem.

  • Povišica za sve, a ne samo za doktore

Povećanje koeficijenata za zarade mora se odnositi na sve zaposlene u zdravstvu, a ne samo na ljekare, saopštila je predsjednica Sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić. Ona je ocijenila da raduje zabrinutost ministra finansija Raška Konjevića da se riješi materijalni položaj ljekara, koji je nesporno mali i za težinu i odgovornost posla kojima se bave.

  • Lučić smijenjen mimo zakona?

Upravne inspektorke Ministarstva unutrašnjih poslova Jovana Nišavić i Marija Tomović ukazale su ministru saobraćaja i pomorstva Ivanu Brajoviću na nepravilnosti povodom razrješenja Mladena Lučića dužnosti direktora Lučke uprave i popune tog radnog mjesta po osnovu javnog konkursa.

  • Brković ne želi da ih zaposli za stalno?

Stotinjak zaposlenih u “Vektri Jakić” kojima do kraja godine ističu dvogodišnji ugovori o radu, od 1. jula rade preko agencije “Montenegro staff”.

  • Čitajte i kolumnu Agrona Bajramija "NATO umjesto EU"
  • Danas uz Vijesti i dodatak O zdravlju

Bonus video: