Rovčanin zove inspekciju u Pljevlja: Rukovodioci mimo zakona, v.d. stanje predugo traje

Navodi i da funkciju v.d. sekretara za opštu upravu i načelnika građanskog biroa obavljaju lica koja su pravosnažno osuđena za krivična djela zloupotrebe sluđbenog položaja i povrede izbornih prava
121 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Rovčanin, Foto: Goran Malidžan
Nikola Rovčanin, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 06.07.2016. 18:47h

Odbornik Demokratskog fronta Nikola Rovčanin podnio je zahtjev Upravnoj inspekciji Ministarstva unutrašnjih poslova da uradi kontrolu u Opštini Pljevlja zbog, kako je naveo, nezakonitog raspoređivanja službenika na rukovodeća mjesta i zloupotrebe instituta vršioca dužnosti.

Rovčanin od inspekcije traži da obavi kontrolu po hitnom postupku, donese rješenje o otklanjanju nepravilnosti i preduzme odgovarajuće mjere protiv odgovornih.

“Institut v.d. koji se upotrebljava kako bi se popunilo radno mjesto do okončanja postupka po konkursu, u Opštini Pljevlja se grubo zloupotrebljava“, naveo je Rovčanin.

Navodi i da funkciju v.d. sekretara za opštu upravu i načelnika građanskog biroa obavljaju lica koja su pravosnažno osuđena za krivična djela zloupotrebe sluđbenog položaja i povrede izbornih prava. Na mjestu v.d. sekretara nalazi se Sead Vesnić, koji je pravosnažno osuđen na šest mjeseci zatvora uslovno, zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju prilikom raspodjele jednokratnih novčanih pomoći uoči parlamentarnih izbora 2012.

V.d. načelnice Građanskog biroa Joka Đačić, rođaka predsjednika Opštine Mirka Đačića, osuđena na šest mjeseci zatvora uslovno, zbog krivičnog djela povreda opredjeljenja pri glasanju uoči lokalnih izbora 2014.

Đačić je nedavno kazao da “nema taj refleks da ih bezuslovno mijenja zato što su imali problem te vrste”.

Bonus video: