U Župi nikšićkoj počeo organizovan odvoz smeća

"U narednom periodu zajedno sa Komunalnim preduzećem i Opštinom Nikšić organizovaće akcije uklanjanja svih nelegalnih deponija sa teritorije MZ Župa"
2 komentar(a)
Župa, Foto: Svetlana Mandić
Župa, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.07.2016. 13:08h

Po prvi put u Mjesnoj zajednici Župa nikšićka počeo je organizovan odvoz smeća od strane Komunalnog preduzeća.

„Počeo je odvoz smeća iz sela Jugovići i Liverovići, a u narednom periodu će se parcijalno uključivati svih 12 sela kako bi ova aktivnost u potpunosti zaživjela. Odvoz smeća se realizuje na osnovu dogovora koji je Mjesna zajednica postigla sa direktorom Komunalnog Miodragom Muratovićem“, kazao je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Organizovanim odvozom smeća, prema riječima Radulovića, MZ pokušava da riješi jedan od gorućih problema jer na teritoriji te mjesne zajednice postoji veliki broj divljih deponija.

„I samo korito rijeke Gračanice postalo je prava deponija zahvaljujući tome što se ovom problemu nije pristupilo na adekvatan način. Mjesečni račun koji će domaćinstva plaćati po ovom osnovu iznosiće oko tri eura, a za sada je uključeno oko 80 domaćinstava“, kazao je Radulović.

U narednom periodu, prema njegovim riječima, zajedno sa Komunalnim preduzećem i Opštinom Nikšić organizovaće akcije uklanjanja svih nelegalnih deponija sa teritorije MZ Župa.

Bonus video: