Herceg Novi: Ujedinjene nacije za razvoj podržale tri projekta sa 150.000 eura

Odobreni su projekti Turističke organizacije Herceg Novi "Udahnimo život zaleđu - Selo Kameno iz Herceg Novog " i Plivačkog i vaterpolo kluba Jadran - "Zamjena postojećih reflektora sa LED rasvjetom na bazenu Jadran Škver ", sa iznosima od po 15.000 eura
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.07.2016. 12:34h

Opština Herceg Novi jedina je lokalna samouprava koja je uspjela da iskoristi maksimalan iznos finansijske podrške programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Crna Gora, u okviru Javnog poziva za projekte koji doprinose ublažavanju efekata klimatskih promjena u sektoru turizma i utiču na smanjenje gasova sa efektom staklene bašte.

Iz lokalne uprave je saopšteno da je posredstvom Kancelarije za međunarodnu saradnju kandidovan projekat ''Zamjena i ugradnja LED rasvjete, održavanje i upravljanje javnom rasvjetom u opštini Herceg Novi '', za koji je opredijeljena podrška u iznosu od 120.000 eura.

Odobreni su projekti Turističke organizacije Herceg Novi "Udahnimo život zaleđu - Selo Kameno iz Herceg Novog " i Plivačkog i vaterpolo kluba Jadran - "Zamjena postojećih reflektora sa LED rasvjetom na bazenu Jadran Škver ", sa iznosima od po 15.000 eura.

Turistička organizacija je u saradnji sa Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena pripremila projekat obilježavanja i uređenja pješačke i kombinovano biciklističko-pješačke staze u dužini 7.516m u selu Kameno, čime će se dodatno valorizovati i obogatiti turistička ponuda našeg grada.

Na ovaj način, ukupna podrška opredjeljena za hercegnovsku opštinu dostigla je maksimalan iznos finansijske podrške po objavljenom Javnom pozivu od 150.000 eura.

Bonus video: