Podgorica dobila besplatne servise za bicikla

Stanice sa nosačem na koje se mogu podizati bicikli, posjeduju različit alat za osnovne popravke: različite ključeve, uključujući i imbuse, montirače guma, šrafcigere...
319 pregleda 10 komentar(a)
servis za bicikla, Foto: Voda Suza
servis za bicikla, Foto: Voda Suza
Ažurirano: 06.07.2016. 11:34h

Građani Glavnog grada koji voze bicikle od danas će moći da koriste dva servisa za besplatnu popravku svojih dvotočkaša. To su prva dva servisa takve vrste u Podgorici, a postavljeni su pored već postojećih parkinga za bicikla: na Glavnom i Rimskom trgu i poklon su kompanije Voda Suza.

“Sve je veći broj građana koji koriste biciklo kao prevozno ili sredstvo za rekreaciju i sport, te smo kao kompanija koja promoviše zdrav način života, podržali impuls zajednice unapređenjem biciklističke infrastrukture. Postavljanje servisa za besplatnu popravku bicikala nametnuo se kao logičan potez, budući da do sada nije postojao ni jedan takav servis”, saopšteno je iz kompanije Voda Suza.

Stanice sa nosačem na koje se mogu podizati bicikli, posjeduju različit alat za osnovne popravke: različite ključeve, uključujući i imbuse, montirače guma, šrafcigere, kao i pumpu za gume.

Biciklisti su pružili logističku podršku akciji kompanije Voda Suza: “Vrlo rado smo podržali inicijativu za postavljanje ovih servisa i smatramo je izuzetno korisnom, budući da je svima nama vrlo često potrebna neka sitna intervencija na putu od jedne do druge tačke.

Ono što nas posebno raduje jeste da postavljanjem ove vrste servisa uz biciklističke staze znači da polako postajemo biciklistički grad”, kažu iz NVO Biciklo.me

Odabir lokacija urađen je u saradnji sa Glavnim gradom, a iz kompanije Voda Suza najavljuju da je u planu postavljanje još jedne stanice.

Bonus video: